Асоциацията на заведенията: Да се признае тестът за антитела за зелен сертификат

В момента 42,2% от служителите на заведенията са със завършена ваксинация - това заяви в сутрешния блок на БНТ Павлин Петров, заместник-председател на Асоциацията на заведенията.

По думите му трябва да се признае тестът за антитела за издаването на зелен сертификат, за да има облекчение за сектора.

Има затворени заведения, спадът е над 80%, нямаше достатъчно буфер във въвеждането на зеления сертификат, каза Павлин Петров.

На ръба сме, можем да издължим много малко, от самото начало имахме много ясни условия - антигенният тест да стане достъпен за всички граждани, да бъде безплатен, а не както е сега гражданите да плащат 10 лв. за взимането на пробата, допълни Петров.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ал
    Ало
    4 0
    10:00, 4 ное 2021
    Ресторантьорите да си оправят исканията! Не са нужни никакви сертификати. Трябва да искат незабавно и безусловно отпадане на всички противоепидемични мерки. Хората трябва да бъдат свободни.
  • 2
    3,
    3,14
    1 -3
    10:04, 4 ное 2021
    Стига вече сте ревали!Затваряте заведенията и отивате на борсата/как ще отидете,като не се осигурявате,а мошенници гадни/!
  • 3
    Да
    Да
    4 0
    11:18, 4 ное 2021
    Асоциацията на заведенията ** ** ****.Да си седите празни докато фалирате.Ако не бяхте започнали театъра със сертификатите сега щяхте да си работите на 30% и да имате повече оборот.Но алчността няма граници.Сега стоите празни без оборот и персонал.Да фалирате дано.Между другото учители лекари и голямата част от българите са ви много благодарни.Нали знаете народната любов се помни дълго
Последни новини