Добрият пример: Спасиха 3-месечно кутре, има нужда от операция и дом

Изображение 1 от 4

    Вчера димитровградчанката Сребрина е забелязала, на паркинга зад офис-сградата на бул. Димитър Благоев 1, малко кученце в безпомощно състояние, под паркиран автомобил.

    Милосърдната жена е успяла да изкара кутрето, за да не бъде прегазено. Животинчето е било премръзнало, агонизиращо и с обездвижени задни крачета. Тя поема грижата за него и го завежда във ветеринарна клиника за преглед. На малкото кученце е направена рентгенова снимка, от която става ясно, че е със счупено задно краче и за да се възстанови, се нуждае от операция. Сумата само за операцията, която предварително е била обявена е 200 лева, което е без стационара в клиниката и медикаментозното лечение. Поради високата цена, Сребрина започва да търси подкрепа от работещите в административната сграда и околните търговски обекти.

    "Почти всички се отзоваха, някой дадоха по 5, 10 и по 20 лева, на сърцето ми бе разтопено от момиченце, около четвърти клас, на което попаднах по време на обучителен курс в наша сграда, което извади веднага от джобчето си 10 лева и ми ги даде, за да помогнем на малкото кученце" разказа Сребрина.

    От хората, които е срещнала вчера и е помолила за съдействие, Сребрина е събрала 180 лева, които са отделени за лечението на кутрето. Днес то е отведено в клиника Аренавет за операция от д-р Инджов, която протича в момента на писане на тази статия. Димитровградчанката все още незнае каква ще е сумата за пълния курс на лечение на мъника и до къде ще стигнат събраните средства.

    Апелираме към димитровградчаните с големи сърца, които имат възможност и желание да се свържат с нея, за да помогнат с каквото могат. Ние като медия сме поели ангажимента да проследим, контролираме и оповестим сумата и евентуалните дарители за добрата кауза. Ако бъдат събрани средства, които са повече от нужните за лечението на кутрето, те ще бъдат предоставени на клиниката в момент когато друго бездомно животно има нужда от медицинска помощ, за което ще ви информираме, за да се гарантира прозрачност на разходваните средства.

    След операцията и следоперативния период се търси осиновител на малкото кутре, който да му се радва и да се грижи за него. В следващите 40 дни животинката ще трябва да получава по-специално внимание и приемане на антибиотици, докато напълно се възстанови. Сребрина няма възможност да се грижи за кутрето поради това, че е стопанин на друго голямо куче.

    Всеки, който реши да дари сума или желае да осинови кутрето, може да се свърже със Сребрина Бахчеванска на телефон: 0899 *** *** или с нашата редакция на имейл dimitrovgrad@bgvesti.net или на телефон 0391/7 69 06

    РАЗВРЪЗКАТА - Кученцето е оперирано и вече е намерило стопанин, поради което заличаваме телефона на Сребрина от материал, поради множеството обаждания които получава от загрижени хора, които искат да помогнат.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Не
      не ветеринар
      12 -1
      17:17, 21 яну 2022
      д-р Инджов защо не го оперира безплатно,за каузата.Как всички помагат,а той иска пари?!За лъвчетата от Хасковския зоопарк,колко е получил?Иначе за снимки и слава е готов.Добрите практики също знаят що е благотворителност и се включват с каквото могат.
      Нищо лично към доктора,само вметвам.
    • 2
      Фе
      фен
      4 0
      17:55, 22 яну 2022
      Нищо лично,радвам се за животинчето,но,на пенсионерите,кой ще помогне???
    • 3
      Не
      Неволно разбрал
      3 0
      21:04, 23 яну 2022
      Кутрето е било в Марийново в двор.. Но собственика ********* го е пребил... Взел бебе и го пребил .... Дидо гад долна, Бог гледа с очи с които ти не можеш, ще плащаш... Олигофрен долен

    Още новини

    Последни новини