Близо 3000 глоби в Хасковско за лични документи, приемат заявления и в Любимец

След кратко прекъсване, в сградата на Полицейския участък в Любимец отново ще се приемат заявления за издаване на лични карти, паспорти и шофьорски книжки, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Считано от 06.04.2022 г. всяка сряда от 08:30 до 13:00 часа и от 14:00 до 17:30 часа служител на сектор „Български документи за самоличност“ ще обслужва гражданите, желаещи да им се издадат нови лични документи.

Гражданите са длъжни да подновят личните си карти в срок до 30 дни след изтичане на валидността им.

За паспортите е предвиден срок до 3 месеца от изтичане на валидността им документът да се върне в службата, която го е издала. При неспазване на тези срокове се съставя акт за административно нарушение по Закона за българските лични документи (ЗБЛД) и се дължи глоба.

От началото на годината в ОДМВР Хасково са констатирани 2991 нарушения на ЗБЛД, като около ¾ от тях са за неподновени в срок лични карти или непредадени в срок паспорти.

Напомняме, че всеки български гражданин, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на лична карта и/или паспорт чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини