Болницата в Димитровград се сдоби с нов лек автомобил

    Кметът на община Димитровград Иво Димов днес предаде символично  ключовете на чисто нов автомобил, който община Димитровград получи за нуждите на общинската болница „Света Екатерина” по проект “Интелигентна медицина” (SMART_MED).

    Ключовете прие управителят на здравното заведение д-р Алдин Карагьозов, който сподели, че автомобилът ще бъде изключително полезен при събирането на спешни екипи, работата с лабораториите и други медицински дейности, свързани с транспортното средство. Автомобилът е марка Опел Корса и е с 4+1 врати, пет местен, фабрично нов, неупотребяван и изключително икономичен, произведен през 2021г. Автомобилът отговаря на европейската екологична норма Евро 6 и е окомплектован съгласно изискванията на производителя и техническите параметри, заложени в спецификацията по проекта.

    „С този автомобил разширяваме помощта, която предоставяме за МБАЛ „Св.Екатирина и оборудването за нея”, каза кметът Димов, предоставяйки ключовете на д-р Карагьозов.
    Освен автомобила, преди време по проекта, общинската болница получи още модерен рентгенов апарат и 5бр. пациентни монитори. Мулти-параметричните пациентни монитори са за продължително проследяване на основни витални параметри на възрастни, деца и новородени, и са монтирани за обслужване на пациентите в реанимация и интензивен сектор. Очаква се скоро болницата да се дооборудва и с парно-вакуумен стерилизатор, оборудване и система за окомплектоване на болничната лаборатория и 50 механични болнични легла, също по проект „Смарт Мед”.  Те са определени след анализ на неотложните нужди на здравното заведение, налагащи подмяната на остарелите апарати в болничната лаборатория, използвания към момента автоклав – с изключително високо потребление на ел. енергия и не сменяните болнични легла в последните 20 години. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини