Спортна зала "Младост" ще бъде домакин на XXII издание на Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“2022

На 11.06.2022 г. в спортна зала „Младост“ ще се проведе XXII издание на Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“2022. Програмата на конкурса ще започне в 08:00 ч, информират организаторите. Той ще се проведе в две направления: Забавна песен на фолклорна основа и Димитровградско откритие.

Жури на конкурса ще бъдат:

Нели Андреева - преподавател по народно пеене, солистка в Националния Фолклорен Ансамбъл (НФА) ,,Филип Кутев“ и създател, ръководител и диригент на Вокално студио „Нуша”;

Николай Николов - автор на музика за класическа китара, първият дипломирал се студент по класическа китара в България;

Стела Георгиева – певица, завършила с отличие НМА ,,Панчо Владигеров“ - специалност поп и джаз пеене, ученичка от класа на професор Стефка Оникян.

В тазгодишното издание на конкурса ще участват 29 музикални колективи от градовете: Хисаря, Карлово, Хасково, Харманли, Русе, Пловдив, Димитровград, Бургас, Стара Загора, Чирпан и Панагюрище, с общо 163 индивидуални изпълнения, дуети, триа и групови изпълнения.

Участниците ще се борят за I, II и III място във всяка възрастова група в двете направления: Забавна песен на фолклорна основа и Димитровградско откритие, както и за награди за нов съвременен аранжимент и обработка на българска народна песен и за нова авторска песен на фолклорна основа.
Ще бъдат връчени и специални награди:
- GRAND PRIХ за забавна песен на фолклорна основа „Златен извор”;
- GRAND PRIХ за изпълнител в направление за българска песен „Димитровградско откритие”;
- Награда за най-атрактивен изпълнител;
- Награда за най-млад/малък изпълнител;
- КУПА НА КМЕТА за рейтинг на цялостно представяне на школа, организация или училище.

Официалното награждаване на конкурса ще бъде отново на 11.06.2022 г. от 19:30 ч. в спортна зала „Младост“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини