Позицията на Иво Димов за оставката на зам.председателя на ОбС-Димитровград и за въздуха в Димитровград

На 10 юни в деловодството на ОбС Димитровград бе внесено отворено писмо до председателя на местния парламент, Гергана Кръстева, с искане за отстраняване на зам. председателя Юлиян Семерджиев, поради предполагаем конфликт на интереси.

Конфликтът на интереси, който е посочен от вносителя на писмото, инж. еколог Красимир Желев е, че Семерджиев заема позицията на зам. председател на ОбС-Димитровград, паралелно с длъжността си на юрисконсулт на ТЕЦ "Марица 3" и че поради позицията си в предприятието не защитава обществения интерес, а този на основния си работодател. Местната топлоцентрала е спрягана от институциите като основен замърсител на въздуха в Димитровград със серен диоксид, а гражданите я обвиняват в посипване на града със сажди.

Кметът Иво Димов изрази ясно, че е на страната на димитровградчани в искането им да дишат чист въздух и зад организираните протести, като допълни, че той пръв е разпратил писма до компетентните институции по отношение на отчетеното замърсяване със серен диоксид в града.

„Този проблем е в правомощията на РИОСВ и на Министерството на околната среда и водите. Не приемам опитите за вменяване на вина нито към мен, нито към Общинския съвет“, заяви кметът Димов и допълни, че има компетентни държавни органи, които трябва да свършат своята работа. Не е работа на кмета да казва кой е виновен и кой не. Най-малкото защото той няма тези законови правомощия.

По въпроса с исканата в писмото оставка на зам. председателя на ОбС, Иво Димов заяви, " Аз не мисля, че има конфликт на интерес от законова гледна точка, от морална гледна точка не мога да разсъждавам. Не бих искал аз да влизам в тези детайли, както не го направих и преди година и половина, когато имаше инцидент с едни крави, които бяха отровени, има си компетентни орган, които трябва да кажат кой е виновен и това не е работа на кмета", заяви Димов, по чиито думи разбираме, че той не смята да иска оставката на зам. председателя на ОбС, Юлиян Семерджиев.

В разговор с Юлиян Семерджиев по време на импровизирания протест в петък пред централата, той заяви, че няма намерение да си подава оставката като общински съветник, защото има избиратели, които са гласували за него и той ги представлява. За оставката му от поста като зам. председател на ОбС, той коментира, че трябва да решат колегите му общински съветници, ако някой повдигне темата за гласуване, той има какво да каже по нея, но мнозинството ще вземе решение.

Изявлението по темата на кмета Иво Димов, гледайте в видеото към материала.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Та
    Таня Радева
    6 -21
    19:21, 13 юни 2022
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Го
    Господина
    19 -4
    20:25, 13 юни 2022
    Както винаги много думи от устата на кмета но многоо празни и не съществени.
    Човек контролиран от друг, но обвинява, че гражданите са кухи лейки, който винаги ги управлява някой работодател или негов колега.
  • 3
    88
    88
    12 -1
    23:51, 13 юни 2022
    Семерджиев вън!
  • 4
    Ба
    Бай Хой(Кой)
    2 -1
    23:21, 14 юни 2022
    Извод:По време на избори не ходете за гъби!
  • 5
    Фе
    фен
    2 0
    18:31, 15 юни 2022
    Да питам,на две заплати ли е?Ей,яко стригане''пада,на народа.
  • 6
    Ма
    мАСТИИ
    0 -2
    06:16, 17 юни 2022
    Стига сте ревали кат мастии .нищо му няма на въздуха е
Последни новини