Изгоря новооткрит комплекс в димитровградския квартал Изток

    Рано тази сутрин към 4 часа е избухнал пожар в увеселителен комплекс "При Тошо" в димитровградския квартал Изток, който е населяван предимно от малцинствено население. По думите на собственика на комплекса, Тодор Тодоров, огънят е пламнал около 4 часа сутринта, малко след като той и децата му са си легнали в къщата, която е в рамките на комплекса. Според Тодоров най-вероятно пожарът е причинен умишлено.

    Една от причините, които хвърлят съмнение за това, че пожара е умишлен, е че когато започват опити да гасят огъня се оказва, че в комплекса водата е спряна, коментира първият братовчед на Тодор. Според него водата е спряна от крановете в шахтата на двора, до които се стига безпрепятствено. В съседните къщи по това време е имало вода, а в тази където е комплекса, е нямало. Вода е имало няколко часа по-рано, когато собственикът се е прибрал и си е пуснал душ преди лягане.

    По думите на Тодор Тодоров, инвестицията която е загубил, е около 1 милион лева, защото токова е вложил в построяването му през последните 3 години. Самият басейн и механа са били открити преди около 20 дни, като там е имало и сватбена зала, в която все още е имало довършителни дейности. Комплексът все още не е бил застрахован, коментира собственикът му.

    Освен заведенията на комплекса, е изгоряла и колата на Тодор, която е била паркирана в двора. Роднините и приятелите на Тодоров коментираха, че са благодарни, че няма пострадали и жертви, защото стаята, в която са спели децата му, е със счупени прозорци от пламъците, които са бушували до самата къща.

    Все още няма заключение за причината за пожара. По думите на Тодор, пожарната кола се е забавила много, тя е пристигнала около 40-50 минути след подаване на сигнала на телефон 112.

    За повече подробности, гледайте видео репортажа към материала.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Му
      Мутата
      5 -5
      11:22, 5 юли 2022
      Платили са си греховете!!
      • Мл
        Мл
        1 -5
        14:58, 5 юли 2022
        Платили са си греховете? Какви грехове бе малоумни... Виж коментара
    • 2
      Ей
      Ей
      6 -2
      11:37, 5 юли 2022
      Завистливи тия Младогвардейци. Човека направил нещо хубаво и те бързат да го унищожат. Такива чупят и пасарелките и детските площадки и друго хубаво направено за хората.
    • 3
      00
      00
      6 -1
      12:02, 5 юли 2022
      Запалили са го нарочно. Кой друг има такъв басейн, чеда му пречи?
    • 4
      Мл
      Мл
      3 -4
      14:56, 5 юли 2022
      Долни завистливи хора! Но Бог има!
    • 5
      Ба
      Бари
      9 -1
      15:12, 5 юли 2022
      Без нищо никой не пали и не чупи!!
    • 6
      Аб
      Аб.
      1 0
      16:37, 7 юли 2022
      Зависта няма граници тя мори човека но мисля че тука са замесени големи хора това нее работа на прости хора
    Последни новини