"Светлина в тунела" за димитровградската болница

Изображение 1 от 2

    "Светлина в тунела" за димитровградската болница - нови и млади кадри постъпват на работа в местното лечебно заведение, това заяви директорът на МБАЛ "Света Екатерина", д-р Карагьозов.

    Нови и хубави неща започват да се случват димитровградската общинска болница - докато отчетът на лечебното заведение за 2021 година показва, че 1/3 от общия персонал на болницата е от служители в пенсия, това вече започва да се променя. За последните 8 месеца откакто болницата е с нов управител, вече има назначени 14 нови и млади служители, като от тях 4-ма са лекари и 10 сестри и санитари. Последно вчера е назначена мед. сестра от Враца, която идва да работи в Димитровград. Трима от младите лекари са на специализация в местното лечебно заведение, а единият е специалист - гастроентеролог. Двама от новите лекари работят във вътрешно отделение, 1 в очно и 1 в нервно отделение. Д-р Карагьозов заяви, че скоро очакват и новозавършил лекар, който да дойде на специализация в Димитровград.

    На въпроса "как успявате да привлечете нови и млади кадри в болницата, докато това не се случваше десетки години назад?", директорът на МБАЛ "Света Екатерина" д-р Карагьозов отговори, че общата среда в лечебното заведение е променена, правят се много промени, отделно се стимулират новите попълнения, като на лекарите се осигурява стаж за сметка на лечебното заведение, на кадри, които са от далеч, се осигуряват жилища и др. Вече митът, че МБАЛ "Света Екатерина" е болница пред изчезване, е развенчан - всички се учудват, като дойдат на място и видят с каква база разполагаме, заявява д-р Карагьозов. Той подчерта, че една общинска болница не може да съществува без пряката и ползотворна връзка с Общината.

    Тази година инвестициите, било те общински или по проекти, се увеличават, вече болничното заведение се сдоби с модерен мобилен дигитален рентген, очаква се да бъдат закупени 50 нови легла в стационара на общинското здравно заведение, както и да бъде получен съвременен стерилизатор. Болничната лаборатория ще получи ново оборудване, дворът на болницата ще бъде напълно реновиран, на основната сграда ще бъде монтиран външен асансьор и други подобрения. Не на последно място, димитровградската болница излезе от дълговата спирала, в която бе продължително време.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини