Съветници искат оставката на зам.-председателя на ОбС - Димитровград, призовават граждани да присъстват на сесията

На идната сесия на Общински съвет Димитровград, която би трябвало да се проведе на 28 юли 2022г., народните избраници се очаква да гласуват оставката на зам.-председателя на ОбС, Юлиян Семерджиев. Това става възможно след като вчера в деловодството на ОбС е била внесена докладна записка от сесийната група "Движение  Заедно за промяна". През последната една година темата бе повдигана на няколко пъти, но така и не се стигна до сериозно разискване или до внасяне на докладна, за да бъде предизвикано гласуване и за да се чуе гласът на представителите на обществото от община Димитровград.

Тази информация бе потвърдена от Калина Монева, общински съветник от сесиината група-вносител. Монева приканва гражданите на Димитровград, които имат отношение за качеството на въздуха в града, да присъстват на идното заседание на ОбС, където трябва да бъде гласувана оставката на зам.-председателя на ОбС Димитровград, Юлиян Семерджиев. "Всеки гражданин може да присъства на заседанието на ОбС и по определения ред може да му бъде предоставена думата, за да се изкаже", заяви Монева.

Мотивите на общинския съветник за исканата оставка са, че в община Димитровград има сериозни проблеми с чистотата на въздуха и замърсяването му със серен диоксид. Проблемите са започнали да се задълбочават след пускането в експлоатацията на ТЕЦ "Марица 3", чиито представител е и зам.-председателят на ОбС, Юлиян Семерджиев, който през цялото това време от установяването на проблема, безрезервно защитава позицията на ТЕЦ-а, но не и на обществото. По думите на Монева, до момента Семерджиев не е казал, като зам-.председател на Общинския съвет, че ще бъде на протеста с хората от общината, за да се установи от къде е замърсяването, нито веднъж той, като изпълняващ длъжността зам.-председател на ОбС, не е застанал на страната на жителите на общината. Поради тази причина, според Монева и цялата съветническа група, Семерджиев няма моралното право да бъде зам.-председател на ОбС Димитровград. За факта, че е общински съветник, отговарят избирателите му, но затова, че е зам.-председател, отговарят всички общински съветници, допълва Монева и споделя, че към докладната се прилагат и подписи на над 400 души, които са повече на брой от тези, които са гласували на изборите за Юлиян Семерджиев, за да стане общински съветник.

Направихме проверка на твърдението, че 420 подписа са повече от гласувалите за Юлиян Семерджиев, в резултатите от местните избори през 2019 година. Проверката показва, че до голяма степен твърдението е вярно, преференциалните гласове за Семерджиев на изборите са били 121 гласа, далеч по-малко от тези, събрани за 2 седмици в подписката, а гласоподавателите, които са пуснали бюлетина за партията БДЦ, без да отбележат преференция, са били 415 души. Общо гласовете, осигурили 2 мандата на БДЦ в местния парламент, са 932. Партията, чиито областен кординатор е Семерджиев, е събрала половината от гласовете за общински съветници от селата в община Димитровград, като най-голям е броят им в с. Крепост, където БДЦ имат свой и кмет.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ти
    Тити
    10 -2
    17:38, 16 юли 2022
    Е къде беше тази подписка, че никой не разбра?
  • 2
    Цв
    Цветан Василев
    12 0
    00:45, 17 юли 2022
    Разкарайте го вече този прошляк от общината!!
  • 3
    Ве
    Венко
    12 0
    05:50, 17 юли 2022
    Гадна и алчна мишка няма сам да си подаде оставката!!
  • 4
    Ко
    Кольо Китаеца
    8 0
    09:44, 17 юли 2022
    Иво ти направи толкова много за този град през последните години,защо го жалиш това нещастно момче Семерджиев??
  • 5
    Ос
    Оставка
    4 0
    13:21, 17 юли 2022
    Къща от общ.съвет нахалник
    • Ве
      Венко
      3 0
      00:03, 18 юли 2022
      Къщата е от измамите на баща му Красен,който бръмчеше във Варненския свободен на дипломи и изпити срещу пари!! Незнам само 700000лв потънали в КТБ откъде ли са??
  • 6
    Ст
    Стойчо
    4 0
    00:10, 18 юли 2022
    На тази снимка има само 3 4 стойности люде . Като започнем от Калина , Добрина и завършим на Красимир от Радиево ) Тези не стават за нищо ама даже и за кърска работа// Ужас Ужас Ужас Тежко ни и горко
Последни новини