ФК Димитровград си осигури спонсорство, а градът - 130 рекламни знамена и 7 билборда на хазартна компания

С промяна в позицията на сесийната група на БСП в ОбС от въздържали се в подкрепящи, ФК Димитровград си осигури спонсорство от хазартната компания Efbet, а Общината ще предостави безвъзмездно 130 стълба за рекламни знамена, както и 7 рекламни билборда на входно-изходните артерии на града.

Докладната се разисква и гласува на второ поредно заседание на ОбС - Димитровград, като на предходното тя не бе одобрена с мнозинство от 2/3 от общинските съветници. Кметът Иво Димов я входира отново на днешното заседание с промяна, която бе, че стълбовете от 150 са намалени на 130, което даде възможност на съветниците да я приемат на второто гласуване. Днес гласовете ЗА бяха 23 - с един повече от нужните, против бяха 6, а въздържалите са 2-ма.

До приемането се стигна, след като групата на БСП промениха своята позиция от въздържал се на ЗА. Промяната в решението Николай Янев аргументира с това, че позицията му на предното гласуване е била въздържал се, тъй като той като баща и дядо е считал, "че набиването в съзнанието на децата, че рекламираният хазарт е единственото или най-доброто решение да им оправи живота, а не да се стремят към учение и труд, ме накара да се въздържа. Но след като видях всеобщата възхита в нашия град от думите на г-н Димов във фейсбук, и след като не чух нищо от деятелите в образованието и културата, си казах че съм икономист, а заставам срещу нещо, за което хората казват, че е много хубаво и много правилно. За това вече поставям парите, които ще влязат, на първо място и ще гласувам ЗА. Нека сега му мислят онези, които евентуално не са изразили своето мнение, ако то е било против". Без промяната в позицията на сесиината група на БСП, предложението отново нямаше да бъде прието, видно от гласуванията до момента.

Против приемането на решението бяха единствено от Движение „Заедно за промяна“, където позиция изразиха Стефан Димитров и Мартин Колев, като според техните изказвания те се застъпиха за това, че е редно тези рекламни съоръжения да бъдат пуснати на търг и приходите от тях да бъдат преразпределени между всички спортни клубове в града. Димитров изрази и позиция, че така ще се събират 4 пъти повече пари и вместо 250 000 лева за 5 години да отидат за ФК „Димитровград – 1947“, ще има 2 000 000 лева в същия период, които да се разпределят справедливо за спорта в града. Според Димов, не е реалистично твърдението на Димитров и дори изрази съменение, че чрез търг сумата би била по-малка от предложената от хазартната компания. "Никой не гарантира, че ако пуснем тези стълбове на търг, някой ще се яви или че ще даде по-висока цена от предложената". "Всички клубове заслужават подкрепа!", отговори кметът Иво Димов, „в случая футболният клуб е направил необходимото. Ако останалите клубове сторят същото и друг спонсор прояви желание, нямам против!“, заяви още градоначалникът.

Иво Димов изказа позицията си, че за него няма значение дали компанията, която иска да спонсорира за сметка на рекламни съоръжения във ФК „Димитровград – 1947“, се занимава със залози или нещо друго. "Аз няма нищо против Неохим да си окачи знамена и да финансира клуба, както го е правила доста сериозно в предходни години. Няма против някоя друга компания да дойде, но за съжаление няма такава".
 
На въпроса кой и как ще разпределя средствата от спонсорството, Димов поясни, че Управителният съвет на ФК „Димитровград – 1947“ ще преценя как най-рационално да инвестира получената сума.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ди
    Диплома
    7 -1
    08:42, 28 окт 2022
    За 4000 лв на месец ще насърчаваме хазарта из целия град,че даже и благодарим на кмета...срам и позор,така ли няма тази община 5000 лв месечно за децата,насърчаваме хазарта,подкрепяме замърсителите на въздуха,изобщо ...оставка и да те няма кмете.
    • Н
      Н
      1 -3
      11:24, 28 окт 2022
      Дай ги ти - и на следващите избори ще те изберем за кмет!
Последни новини