Юбилеен каталог и филм по случай 60-годишнината на ХГ „Петко Чурчулиев” представят в Димитровград

През 2021 г. Художествена галерия “Петко Чурчулиев“ спечели проект по програма „Визуални изкуства 21“ към НФК за издаване на юбилеен каталог и създаване на кратък филм, проследяващ историята на галерията от нейното създаване до днес, разговор с предишните уредници, художници, общественици, граждани с отношение към изкуството.

Галерия „Петко Чурчулиев“съхранява произведения на знакови художници от 60-те години на XX век до наши дни, богата колекция от театрални плакати от първите биеналета на театралния плакат, проведени именно в Димитровград /1980-1990/. Тук се съхраняват някои от първите произведения на концептуално изкуство в България като «Сандъче-картотека`88» от Недко Солаков.

След почти година работа, проектът е изпълнен и официалното представяне на луксозния каталог и филма ще се проведат на 18.11.2022 г. /петък/ от 17.00 ч. в зала №1 на галерията.

Официални гости на събитието ще бъдат дизайнера на каталога Люба Томова, доц.др. Ненко Атанасов - представител на катедра „Плакат и визуална комуникация“ към НХА - партньори в проекта, както и Славян Костов - фотограф и създател на филма.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини