Голямата ВиК авария е отстранена, съседи задружно заработиха, за да предотвратят щети по дворове и къщи

Изображение 1 от 6

    ВиК аварията, възникнала вчера преди обяд на главен водохранителен водопровод на Димитровград, е отстранена снощи към 22:00 часа. Днес екипите на ВиК дружеството извършват довършителни дейности. Благодарение на добра организация и пренасочване от различни водоизточници, периодът, в който нямаше вода в голяма част от града, бе кратък.

    Огромните количества вода, които тръгнаха от мястото на аварията в парк “Пеньо Пенев”, заляха улици и постройки в района. Живущи излязоха по улиците, за да почистват отводнителни шахти, за да предотвратят наводнявания на имотите си. Дори възрастен мъж, седнал на столче с голяма метла, пренасочваше водата, стичаща се по улицата му, в посока различна от неговия дом.

    Хората в засегнатите райони бяха задружни и обединени в общи усилия, за да предотвратят евентуални щети по дворовете и домовете си. Едни отваряха шахти, за да се оттече по-бързо водата, други разчистваха камъни, листа и наноси, за да не се запушва повече отводнителната канализация.

    Главният път Хасково - Стара Загора бе разчистен от свляклата се земна маса и камъни, и бе отворен отново за движение.

    Регистрирайте се във вайбър канала на Dimitrovgrad.BGvesti.NET от ТУК, за да получавате моментално информация за случващото се в града и страната.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини