ВИДЕО как шеф на полиция помита с патрулка автомобила на заподозрян

Информационна агенция BulNews се е сдобила с ексклузивно видео от катастрофата, при която началникът на районното управление в Бяла Слатина Деян Николовски помита кола в ромската махала в градчето. На кадрите ясно се вижда, че полицейският шеф блъска колата нарочно.
По-късно стана ясно, че не става въпрос за инцидент, а за полицейска засада. В МВР била получена информация за наркосделка в махалата. Шефът на районното изчакал от засада 20-годишния Ерик и за да го спре се врязал с патрулката в колата му.  При претърсване под седалката била намерена дрога.
Шерифските методи на полицейския началник породиха сериозни дискусии сред обществеността.
След трагичния инцидент, при който двама униформени загинаха при полицейска засада в Бургас, всички автомобили на МВР бяха оборудвани с шипове, които се хвърлят пред преследвания и пукат гумите му, принуждавайки го да спре. Подобна засада, която вече няколко пъти шефът на районното управление в Бяла Слатина предприема, застрашава живота и здравето както на униформените, така и на заподозрения и нарушава правата му по презумпцията за невинност. Според закона за МВР превозно средство се спира с подаването на звуков и светлинен сигнал, а такива в случая липсват.
Изглежда обаче Деян Николовски не се интересува от това, нито от факта, че умишлено уврежда имущество на силовото министерство, платено от данъкоплатеца. Само за последния месец това е трета патрулна кола, потрошена по този начин.
И макар очевидното желание на директора да лови престъпници да е похвално, то методите му определено имат нужда от преосмисляне, преди да се стигне до инцидент със сериозни последици.

Източник: www.bulnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини