Димитровградските джудисти с медали от международен турнир

На 19 февруари в гр. Перник се проведе открит международен турнир по джудо. В добре организирания от домакините турнир участваха 417 състезателя от Молдова, Украйна, Румъния, Сърбия и България. СК Джудо Димитровград участва с 18 състезатели. В последния момент от групата поради заболяване отпаднаха още 10 състезателя.

При родените 2017-2015 година дебют направиха Владимир Сашев Хубенов, който спечели трето място, след четири победи. С три победи, но извън медалите остана Никола Живков Желязков, който е седми, след загуба в среща за трето място. Също загубила среща за трето място Александра Стилянова Димитрова остана пета. В тази възрастова група Жасмина Николаева Миткова загуби финал и остана втора, а Кристиян Емилов Дадалов, който също е дебютант, е трети.

При родените 2013-2014 с дебюта си Жаклин Мариянова Трендафилова е трета. В същата възраст Лилиана Бойкова Боева е втора, а Рая Андреева Будакова - трета. Сияна Георгиева Рискова също дебютира и е втора, Радина Стилянова Димитрова загуби среща за третото място и остана пета. Иван Тодоров Тодоров, за който също състезанието бе първо, е трети. Трета е и Никол Николаева Колева.

При най-големите 2010-2012 Ивайла Ивайлова Димитрова също загуби финал и остана втора, Денис Пламенов Бакалов и Насков Славчев Андреев този път не успяха да влезнат във финалните срещи и са след първите седем. Изабела Станиславова Вълева е втора в категория си, втори е и Пресиян Емилов Господинов. В тази възраст Иванина Ангелова Жекова остана трета.

Въпреки, че не успяха да излъчат шампион, децата показаха че са готови за това.

През тази година има още 17 турнира по джудо, като през април държавното първенство за момичета и момчета и юноши и девойки младша възраст ще се проведе в Димитровград, както и традиционния турнир за момичета и момчета през юни. Освен тях има още няколко турнира по джудо извън страната. Очаква се димитровградските спортисти да участват и още в три състезания по Самбо и четири по джу – джицу.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Де
    Делчева
    3 0
    12:52, 20 фев 2023
    Браво на всички деца и на техните Сенсей.😚
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини