Сребро и два бронза за димитровградските джудисти

На 30 - 31 март 2024 година в гр. Перник се проведе Лично държвно първенство по джудо за момичета и момчета (2012-2014). СК Джудо Димитровград участва и двата дни на надпреварата. 

В събота в категория до 32 кг. в конкуренция на още 24 състезателки, участие взеха Никол Колева и Лилана Боева. Боева започна с победа, след което загуби от шампионката, което я изведе в репешаш за трето място. Там след три безапелационни победи успя да спечели бронзовия медал. Никол Колева започна с две победи, след което загуби в четврътфиналната среща.

При 36 килограмовите в категорията със 21 състезателки, Рая Будакова загуби на старта, но послдваха две бързи победи в репешажа за третото място, който загуби срещу състезателка от Габрово и остана пета.

В категория 40 килограма представител на клуба беше Божидара Георгиева. След като загуби в началото, Георгиева постигна също две победи и получи възможност да участва в схватаката за третото, която загуби от състезателка на Сливен, оставайки пета.

При 44 килограма Сияна Рискова, също загуби първата си среща, но в репешажа след три поредни победи спечели също бронзово отличие.

В неделния ден участваха двама състезатели - Иван Тодоров при 50 кг. и Стелияна Вълева при 57+ кг. Тодоров загуби още на старта и нямаше късмет да бъде изведен. Вълева, която бе изведена на първа среща, спечели срещу състезателка на Троян, но загуби срещата със състезателка от ЦСКА, с което остана на второто място. 

На 4-ти април две от състезателките на клуба заминават за Питещи, Румъния, където ще участват в Европейско първенство по джу-джицу за 16-годишни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини