Две димитровградски училища с директори след проведени конкурси

В 6 от 9-те училища в региона на Хасково, където бяха проведени конкурси за директори, вече има избрани титуляри, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Силвия Касабова.

В две димитровградски училища има излъчен титуляр, след проведени конкурси. Едното училище в което има постоянно назначен директор е ПМГ "Иван Вазов", като титулярното място печели досегашната временно изпълняваща директорската длъжност Валентина Делчева, която е с по-добро класиране от другия претендент за позицията- Ангел Милков.

В ОУ „Васил Левски“ като титуляр остава също временно изпълняващият длъжността Станислава Колева.

В Хасково в ОУ „Любен Каравелов“, както вече се разбра, има нов директор и той е Георги Джумайов. Двама бяха кандидатите там, които достигнаха до втори етап на конкурса-избраният и временно изпълняващата длъжността директор- Мариела Златева.

В ОУ „Св. Климент Охридски“ като първа класирала се на двуетапния конкурс, е избрана за директор досегашната временно изпълняваща длъжността Розалина Петкова. Ана Бъждарванова е била другият кандидат, участвал в класирането. Тя е подала документи и за вакантното директорско място в ОУ „Св. Иван Рилски“. Другият кандидат, достигнал до втори етап, е временно изпълняващата длъжността директор Соня Кирилова. Тя обаче не е успяла да събере минимум сбора от 60 точки, за да бъде избрана като титуляр. Така в ОУ „Св. Иван Рилски“ ще бъде насрочен нов конкурс за директорското място, а до тогава Кирилова остава начело.

В община Харманли, в училище „Христо Ботев“ в с. Бисер, конкурсът за директор печели временно изпълняващата длъжността Галя Братанова. Нов конкурс предстои за позицията в ОУ „Иван Вазов“ в с. Славяново, тъй като там е имало един кандидат, но той не е успял да премине през първия етап-тест на конкурса.

Временно изпълняващият досега длъжността на директор на тополовградското начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“ Добрин Пърнаров остава като титуляр.

ОУ „Христо Ботев“ в тополовградското село Хлябово предстои конкурс, той като за мястото на директор тям не се е появил кандидат в изминалата конкурсна сесия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини