За 14-та поредна година родители засаждат дръвчета по екоинициативата "Алея на новия живот"

За четиринадесета година Община Димитровград ще организира засаждане на дръвчета, част от екологичния проект „Алея на новия живот”. Идеята на инициативата е родителите и близките на децата с постоянен или настоящ адрес в общината, родени в периода 1.03.2023г. – 29.02.2024г., да могат да засадят декоративни дръвчета на своите рожби.

На 28.04.2024г.(неделя – „Цветница“) на Алеята на новия живот в парк "Марица" желаещите родители на новородени ще могат да засадят дръвче за своето дете или да получат фиданки, които да засадят на място по избор – собствено дворно място или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат родителите възможноста да полагат грижи за него. 

Желанието си за участие в залесяването родителите могат да заявят в Общинския център за административни услуги на Община Димитровград до 22 април 2024 година, както и на e-mail: hsd@dimitrovgrad.bg

Формуляр на заявление за участие може да бъде изтеглен и от сайта на Община Димитровград. 

Всяка година в началото на пролетта родители с деца, родени през изминалата година, превръщат този ден в празник. Заедно, цели семейства садят дръвче, което символизира живота във всичките му форми. 

В тази връзка общината кани родителите на новородените да се включат в инициативата, като по този начин продължат заедно да се грижат за създаването на един по-зелен и чист град.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини