8-годишна мери сили с професионални фотографи в димитровградски конкурс

8-годишната Йоана Йорданова е най-малкият участник в общинския фотоконкурс "Четирите сезона на Димитровград", каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net уредникът на галерия "Петко Чурчулиев" Надя Стойнева. Понеделник бе крайния срок за участие в конкурса, който общината обяви през ноември миналата година. Заявки са подали 47 автори с различен брой фотографии, като само преди месец броят им бе 15. 18 са кандидатите за наградата от клуба по фотография към ОУ" А.Константинов".Освен от Димитровград и Хасково, снимки са изпратили автори от София, Бургас, Пловдив и Исперих. В последният ден на електронната поща на галерията са пристигнали рекорден брой имейли със снимки, разказа още галеристката. Фотографии  на електронен носител и с определен формат се събираха и в сградата на общината.

Провокацията към професионалните фотографи и любители бе да уловят красотите на Димитровград през различните годишни времена. Уредничката на галерията Надя Стойнева издаде под сурдинка, че сред участниците в конкурса са димитровградския бизнесмен Инко Бургелов, известен със страстта си към фотографията и дългогодишният журналист Васил Равенски. Кандидати за наградата на общината са още операторът, фотограф и режисьор по образование Славян Костов, както и доброволеца от Корпуса на мира Джейк Хеленкамп.

Инко Бургелов е един от участниците в конкурса на общината

Специална петчленна комисия, която още не е определена ще класира най-добрите фотографии. Те ще получат място в изложба за деня на Димитровград. Примамливи за участниците се оказаха и паричните награди. Победителят в общинския конкурс ще вземе 1000 лв., класиралия се на второ място - 800 лв., а третия - 500 лв. Най-сполучливите снимки ще бъдат използвани за изработването на рекламни материали за Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини