"Уникални" надписи и табели в Димитровград

На забавни, смешни, дори и тъжни надписи по сгради, фасади и блокове може да се натъкне човек, ако направи една обиколка на Димитровград. Някои са резултат от времето в което е строен града - социализма, а други са плод на нечие въображение.

На димитровградската улица "Патриарх Евтимий" от години живее заклет фен на ЦСКА и в това може да се убеди всеки, минаващ покрай този блок. Личи си, че по време на ремонта на тераса, човека е вложил много футболна енергия. Днес тя е в унисон със страстите около Световното първенство в ЮАР.

"Да се учим непрестанно от опита на първенците" гласи надпис от времето на социализма, табелата още виси на изоставена сграда в центъра на града. Какъв е бил опита и дали сме се научили е въпрос, който и до днес май остава отворен. Факт е обаче, че в старата постройка метли и лопатки сега прибират работниците по чистотата в града.

"Странно" работно време има този обущар, чиято работилница се намира на димитровградската улица "Кл. Охридски". То е "сутрен от 8 до 14 часа", но проверка показа, че и в това време майсторът го няма. Затова може би е добре да направи "подобрения" на табелката с работното време.

Накрая една "реклама" за евтин превоз по време на криза. Нещо, което е честа гледка по димитровградските улици - каруците, макар и наредбите да ограничават движението им. Все пак тази идва от близкото село Добрич, значи е почти "градска".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини