Зам. кмет се отчита за ремонтите в Димитровград

                 Зам. кметът Красимир Минев

Как вървят ремонтите по различни сгради и проекти в Димитровград отчете на среща с журналисти зам. кметът Красимир Минев. До 27 септември се очаква да приключат строителните дейности в сградата на бившето училище "Климент Охридски", сега център за обществена подкрепа. Реконструкцията там извършва фирма "Билдинг детайл" и е на стойност 20 650 лв. За тези пари ще бъдат ремонтирани помещенията на първия етаж, които ще се ползват за провеждане на различни обучения и курсове.

11 340 лв. струва на общината ремонта на ротондата на зала "Гросето", който започна миналата седмица. Строителните дейности извършва фирма "Апекс" ЕООД, която трябва да поправи рушащата се част от вътрешния край на фасадата. Върху нея се намира и едно от най-големите монументални пана на социалистическото изкуство, които местната власт иска да запази и да превърне в архитектурен паметник в бъдеще.

Работници на ремонтната фирма вече поправят фасадата от задния край на ротондата
Монументалното пано е застрашено от влагата

До средата на октомври трябва да приключи и реконструкцията на Боулинг залата на неделен пазар, увери Минев. Сградата е санирана отвън, готова е вентилационната система, поставени са и хидроизолациите на покрива. Миналата седмица инспекция на ремонта лично направи и зам.министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини