Питат кмета за качеството на димитровградската вода

Съветниците от БСП

Каква вода пият димитровградчани и кой следи за качеството й - отговор на този въпрос ще получат на утрешната сесия в Димитровград съветниците от сесийната група на БСП. Още преди седмица те са отправили питане към градоначалника и за водата в Меричлери и Великан.

"Повдигнахме въпроса, защото трябва категорично да е ясно какво ще се предприеме за жителите на Меричлери и Великан, в чиято вода бе открит арсен над нормите, обясни съветникът Димитър Петров. По думите му, въпроса е актуален и за качеството на водата в Димитровград, която хората от години не пият, но приготвят храната си и тази в детските градини.

За възстановяване на приятелските връзки с община Каламаря, Гърция настоява в докладна до ОбС Христо Цветков. Според него е редно Димитровград и гръцката община да подновят отношенията си, както е било преди години.

Червените съветници не скриха, че са едни от най-активните в местния парламент, защото по думите им отправят най-много питания към кмета. Те обаче ще дадат оценка за работата си като общинари едва в края на мандата на настоящия Общински съвет.

Т. Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини