31 °C

Монтират пробно Big Brother в Димитровград

Започна пробно монтиране на камерите

Монтаж на камери, които да следят пътния трафик по улиците на започна в Димитровград. Още вчера проби бяха направени на кръстовището на булевардите "Трети март" и "Хр.Ботев", където за час бе поставeно наблюдателно устройство, а после бе свалено.

Тази сутрин работници слагаха отново камера на същото място, потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Христо Колев. Той обаче допълни, че местата на който ще следи за нарушители по пътищата не са ясни все още, защото текат проби. Знае се само, че камерите ще бъдат шест, като три от тях на постоянни места с голям трафик, а останалите ще се изместват периодично.

Решението за поставяне на Big Brother на възлови места в Димитровград бе взето на среща между общината и превозвачи в началото на пролетта, чиято цел бе да се следят нелегалните таксита. Още тогава стана ясно, че камерите ще са шест и че общината се наема да финансира поставянето им. Все още не е подписан договора с фирмата -изпълнител, уточни зам.кметът Христо Колев. Затова местата, на които ще се поставят наблюдателни устройства ще стана ясни на по-късен етап.

Видео устройствата ще следят за трафика по главните улици

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини