Димитровград помага на променена Куба

Кметът Стефан Димитров и председателят на ОбС Катя Чалъкова посрещнаха Терасита Камачо в Димитровград

Здравеопазването, образованието, културата и спорта са областите в който Димитровград и Куба могат да си сътрудничат, това заяви посланникът на Куба у нас Терасита Камачо, която днес е на официално посещение в Димитровград. Тази сутрин тя се срещна с градоначалника Стефан Димитров и председателят на ОбС Катя Чалъкова. 

Визитата е по инициатива на Асоциацията на приятелството между България и Куба. Терасита Камачо бе придружавана от своя съпруг, който е търговско аташе в посолството на куба у нас и от зам.председателя на Асоциацията за приятелство Тамара Такова.

Нейно превъзходителство си спомни, че преди 15 години отново е била на посещение тук и не скри, че се радва на затоплянето на отношенията между Куба и България. Доволен от визитата бе и градоначалника Димитров, според когото Димитровград може да участва с различна помощ в промените, който сега настъпват в островната държава.

Преди 15 години визитата на Терасита Камачо тук бе по инициатива на лидера на БКП в града Димитър Гигов

В 18.00 часа Терасита Камачо се срещна с димитровградската общественост в читалнята на Градска библиотеката. Посланикът подчерта, че никога няма да забрави помощта на българския народ в Куба, в момент когато страната е била на прага на оцеляването. " Загубихме 85% от нашите партьори по света, а Брутният ни вътрешен продукт се срина до 36%", казказа Камачо. Според нея България и Куба си приличат по темперамент и това ги сближава. "Вие сте кубинците на Балканите" развълнувано заяви посланникът.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини