-1 °C

Над 5 000 зоват Стефан Димитров да се кандидатира за кмет

Стефан Димитров каза, че е изненадан от подкрепата, но добави, че ще си помисли дали да се кандидатира

Над 5 000 подписа за димитровградския кмет Стефан Димитров, с молба да се кандидатира за втори управленски мандат събраха културни, читалищни дейци и жители на различни квартали в Димитровград. Списъците бяха връчени на градоначалника в читалнята на Градската библиотека днес по обяд. 

Подписите на близо 1000 души от библиотеката, историческия музей, детски и младежки център, театъра, забавно-духовия оркестър, джаз трио - Димитровград, читалищата в общината бяха предоставени на кмета от Калина Монева.

От името на читалищните дейци говори Наташа Маринова от читалището в Меричлери. Тя подчерта, че никой не е обръщал такова внимание на културните средища в последните години, както сегашното ръководство на общината. "Умоляваме ви, кандидатирайте се", каза в края на словото си Маринова.

Подкрепата си за Стефан Димитров изразиха и от няколко пенсионерски клуба в града. Връчена бе и още една подписка от жители на кварталите по Левия бряг на река Марица -Мариино, Черноконево, Вулкан, Изток 1 и 2. Присъстващите заявиха, че града и общината са се променили, благодарение на младостта и амбицията на сегашния градоначалник. Сред спонтанно подкрепящите сегашния кмет бяха и учители, бизнесмени, земеделски производители, дошли на срещата в читалнята.

"Изненадан съм приятно и ви благодаря", каза Стефан Димитров, но не пожела да отговори дали ще се кандидатира за втори управленски мандат. Според него, заслуга за състоянието на общината и Димитровград има най-вече Общинския съвет, който със своите решения помага да се променят много неща.

Кметът каза още, че ангажимента за управлението на една община е много голям и е важно едно ръководство да разполага с ясна визия за бъдещето й. Стефан Димитров призна, че БСП, ГЕРБ и ДПС също много са помагали, за да се разрешават проблемите на града и хората му. "Не искам да работя с празни обещания, трябва да е ясно какво може да се направи и какво не", каза още Димитров.

От името на читалищните дейци в общината подписката връчи Наташа Маринова от читалището в Меричлери

Преди началото на срещата в библиотеката трима свещеници отслужиха молебен по случай днешния летен Стефановден. Почетена от присъстващите бе и годишнината от Илинденско-преображенското възстание.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
28 яну 2021
Последни новини