БГ естрада, рок и народна музика за празника на Димитровград

От 29 август до 3 септември ще продължи програмата за празника на Димитровград, оповестиха днес от Общината. Кулминацията на тържествата е на 2 септември, когато Димитровград навършва 64 години от създаването си. Тогава от 19:00 часа на сцената пред общината ще пеят популярните поп изпълнители Кристина Димитрова и Георги Христов, Ан Джи, придружавани от балет "Екстреваганца". Преди официалната част от честването на рождения ден на Димитровград, концерт ще имат Вокална група "Звездните момичета" с ръководител Борис Вълканов.

Час преди това в галерия "Петко Чурчулиев" ще се открие изложба с картини на участниците от Пленер Димитровград 2011.

В тазгодишната празнична програма отново има дефиле на духовите оркестри, с участието на музиканти от Севлиево, Велико Търново, Стара Загора и Димитровград. Дефилето е предвидено за 1 септември от 18:30 часа на площада пред Общината.

Тържествата за деня на Димитровград ще започнат на 29 август с концерт-бенефис на "Звездните момичета", под надслов "Краят-началото". Той ще започне в 19:30 часа в театъра.

На 30 август от 19:00 часа Детския и Младежки център ще представят спектакъла "Всяко цвете е красиво", мястото е откритата сцена на площада. Същия ден преди обяд в Градската библиотека ще има изложение на литература от гостуваща верига книжарници.

В последния ден на август най-дългото хоро ще събере димитровградчани отново на централния площад пред Общината. Тук ще гостуват Любка Рондова, Илия Луков и танцова формация "Пирина". Началото на концерта е 19:00 часа. От 18:00 часа ще има изпълнения на Джаз трио-Димитровград пред фонтана срещу КДК.

Същия ден в Историческия музей от 17:00 часа ще се открие и изложбата "Имало едно време", представяща снимки от живота на хората, преди основаването на Димитровград.

В последния ден от програмата на празниците - 3 септември в парк "Вапцаров" от 10:30 часа ще има детско шоу, подготвено от кукления театър в Ямбол и рок фест на басейн"Химик" в който ще участват местни рок формации. Концертът там започва в 20:00 часа.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини