40 партии и коалиции се впускат в местните избори

40 политически сили и инициативни комитети регистрира ОИК-Димитровград до снощи

40 формации ще се борят на местните избори в димитровградско тази есен. Толкова е бройката на регистрираните в Общинската избирателна комисия партии, коалиции и инициативни комитети до крайният срок, вчера в 19:00 часа. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net председателят на ОИК Димитър Гавазов коментира, че 30 са партиите, подали документи за участие във вота, 7 са инициативните комитети, издигнали кандидатури и 3 коалициите.

Според окончателната статистика, кандидатури за кмет на общината са издигнали 14 партии и 2 коалиции,  кандидатури за селски управници са заявили 21 партии, 6 инициативни комитети и 3 коалиции. 30 партии са подали заявки за листи за общински съветници, същото са сторили 3 коалиции и 1 инициативен комитет.

Припомняме, че Общинската избирателна комисия в Димитровград бе сформирана на 19 август. Първи документи за участие в изборната надпревара подадоха от ПП ГЕРБ. Сред последните регистрирани за участие в местния вот са коалициите “Граждани за Димитровград” и “Обединени за Димитровград”, казаха от ОИК.

От днес започва регистрацията на кандидатите за кметове на общината, кметове на кметства и общински съветници. Тя ще продължи до 20 септември.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини