Коледен базар в Димитровград набира пари за бедните

Благотворителният коледен базар на "Подари усмивка" се помещава във фоаето на Детмаг

Коледен благотворителен базар отвори врати днес в Димитровград. Той се помещава във фоаето на бившия магазин Детмаг на бул."Раковски". По инициатива на фондация "Подари усмивка" в продължение на три дни там ще се продават ръчно изработени сувенири за Рождество Христово.

Идеята е с набраните средства да бъдат подпомогнати деца и семейства в трудно финансово положение, припомни пред Наталия Делчева от Управителния съвет на фондацията. Инициативата, "Подари усмивка" прави за пета поредна година, като с натрупаната от продажбите сума целогодишно подава ръка на лица и семества с малки доходи от Димитровград и общината.

Сред изложените за продажба експонати на базара е малка пейка, изработена от димитровградска фирма като противоположност на Голямата пейка, с която Димитровград стана популярен това лято. Нейната цена е 50 лв.

Изложените сувенири, картички, свещници, картини и коледни играчки са изработени от доброволци на фондацията. Те се бъдат на разположение на димитровградчани от днес до 16 декември. Всеки който желае, може да помогне на нуждаещите се, приканиха от "Подари усмивка". Базарът ще е отворен от 9:00 до 18:30 часа.

Т.Милева

Ръчно изработени коледни сувенири се предлагат на базара
Базарът ще работи от 9:00 до 18:30 часа от днес до 16 декември
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини