Светкавично откупиха картините на димитровградска художничка в Коледната изложба

С цвете поздрави дамите, участнички в изложбата шефът на КДК Инко Бургелов

135 творби приюти Коледната изложба на димитровградските творци, която бе открита тази вечер в зала "Асен Краешников". 20 художници, скулптори, дърворезбари и почитатели на естествените науки показаха картини и предмети в базар, който е традиционен за Димитровград в навечерието на Рождество Христово.

Сред авторите са доайенът Нено Александров, Деляна Гогова, Георги Георгиев, хасковлията Владимир Запрянов, Гроздан Грозев, Яна Димитрова  и др. За пръв път тази вечер се пред ублика се представи младата художничка Светла Шивачева.

Тя е завършила СОУ "Васил Левски" и в изложбата участва с три свои акварела, които бяха откупени половин час след откриването й. Една от откупките направи зам.кметът Светослав Атанасов, който откри изложбата.

За авторите и коледната изложба пред публиката в зала "Асен Краешников" говори литераторът Живко Русев, който припомни, че на Коледа стават чудеса, но иначе българинът се потапя в безмилостното ежедневие на делника. Шефът на КДК Инко Бургелов посрещна с цвете дамите, изложили картини в залата. Твopбите ще останат там до края на януари, припомниха от КДК.

Младата авторка Светла Шивачева предизвика интерес сред ценителите на живописта в Коледната изложба

Най-голямата по размери картина показа Живко Петков, тя се казва "Рождество Христово"
Хасковлията Владимир Запрянов също изложи творби в изложбата

Зам.кметът Станислав Атанасов /в ляво/ откри проявата

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини