Отсраняват нередности по електрификацията на ЖП отсечката Димитровград- Първомай

Нередности по ЖП мрежата отстраняваха днес от НКЖИ край Крум

Ремонти по ел.захранващата мрежа в района на димитровградската гара вървят днес. Екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" отстранява нередности по мрежата, които комисията, издаваща акт 15 е констатирала при проверката си преди дни.

Това коментираха пред Dimitrovgrad.bgvesti.net от пресслужбата на НКЖИ в София. Според тях, до месец когато всичко бъде нормализирано, новата ЖП отсечка от Първомай до Димитровград ще получи и акт 16. Тогава реално ще започне нейната експоатация. Това ще се случи поетапно и след възстановяване на движението на влаковете, увериха от НКЖИ.

Припомняме, че от 17 -ти този месец започна поетапно подаване на напрежение по новоизградената контакна мрежа от порядъка на 25 kV, 50 Hz. Специалистите използват промеждутъка до 27 януари, когато движението по линия е спряно, за да тестват системата и отстранят проблемите.

Пробно ток се подава и в района на гарите Първомай, Караджалово, Ябълково във времето до 27 януари. Това се прави във връзка с изпълнение на обект "Реконструкция и електрифилация на железопътната линия Пловдив - Свиленград - турска/гръцка граница и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч", припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини