Д-р Ризов поема Детско отделение в Димитровград

Д-Р Роман Ризов ще поеме детско отделение в Димитровград от 1 февруари. Новината потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net управителят на МБАЛ "СВ.Екатерина" д-р Здравко Наков. Отделението за най-малките пациенти към тукашната болница ще продължи да съществува.

"Търсим усилено нови специалисти, а след като утвърден педиатър като д-р Ризов застане начело, димитровградчани могат да бъдат спокойни за здравето на децата си", увери Наков.

По думите му, съвместно с общината ще се умува над варианти за ремонт и оборудване на Детско отделение. Както Dimitrovgrad.bgvesti.net писа вчера, подобна докладна ще бъде обсъждана и на януарската сесия на Общинския съвет.

20 легла е капацитетът нa отделението, в момента то е запълнено на 100%, поясниха от управата на Общинската болница. В бъдеще ще се мисли за разширението на легловата база, тъй като това е едно от отделенията, където годишно преминават стотици малки пациенти.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net д-р Ризов лаконично коментира, че приема новия пост като предизвикателство и възможност да помогне за подобряване здравеопазването в общината. Ризов не скри, че също ще настоява и ще търси начини за обновяване базата и състоянието на стационара. Като педиатър новият шеф на детско отделение работи от 1995 година, до домента бе в сферата на Спешната и неотложна помощ в Димитровград.

Припомняме, че досегашният началник на Детско отдеиление в Димитровград  д-р Мария Боспатчиева напуска и заминава на работа в съседно Хасково като шеф на спешен кабинет. Почти по същото време от там си тръгна и още един лекар - д-р Кокудева, която предпочете индивидуалната практика.

Т.Милева

Д-р Здравко Наков
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини