Наплив: Крум и Добрич с по две джипита

Крумчани са доволни, че че имат не един, а две джипита

По двама лични лекари от Нова година насам обслужват жителите на две димитровградските села Добрич и Крум. Там от началото на януари преглеждат д-р Павлов, д-р Шишманов и д-р Бончев, последният е личен лекар и в двете населени места.

Според жителите на Крум, това е добре за здравеопазването и за хората, които с напредване на възрастта имат повечко проблеми. В близкото до града село има постоянно живеещи 380 души, по настоящ адрес списъка нараства до 53. Работа има и за двете джипита, който освен прегледи на село имат практика в Димитровград и Хасково.

Докторите идват по различно време в седмицата, а единият от тях дори обикаля по домовете на пациентите и им носи нужните лекарства, разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът на Крум Златка Тенева. Според нея, Крум може само да спечели от това, след като има села в общината без нито един лекар.

Освен здравеопазването, чистотата е първата задача с която Тенева се е заела, откакто пое поста на селски управник през ноември. Наблегнала на снегопочистването преди Коледа, пак в края на миналата година Тенева е чекалирала три от улиците, които били потънали в кал. Частичен ремонт тя направила на кметството, където условията за работа били нетърпими.

Кметът на Крум Златка Тенева
Една от чекалираните улици в Крум показва кметицата
В здравната служба в Добрич също работят двама лични лекари

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини