Облекчават димитровградските родители с таксите по футбол и карате в градините

Заниманията по плуване ще са безплатни, увериха в Общината

С наполовина намалени такси ще са вече извънкласните форми в детските градини в общината, казаха от там. Става дума за дейностите, които са отделно от основните занимания на децата в градините, това са футбол и карате. Досега родителите плащаха различна такса, ако детето им посещава някоя от тези форми.

Например, заниманията по футбол струват близо 10 лв. месечно, като сумата се прибавяше върху постоянната такса от 12,50 лв. и броя на дните, които детето е ходило на градина.

Казано иначе, между 50 и 60 лв. излиза месечното посещение на градината, ако детето е ходило всички работни дни и е посещавало редовно извънкласните форми.

Намалението идва след сключен от Общината договор с преподавателите, като половината сума ще се поеме от тукашната администрация, а родителите ще плащат другата половина. Заниманията по плуване и английски език, които се организират в градините продължават да са безплатни за децата, увериха от Общината. Тяхната идея е да се намали финансовата тежест на родителите, а те да запишат децата си в повече допълнителни форми. Специалистите в администрацията смятат, че това ще се отрази благоприятно на развитието на заложбите на малчуганите.

От общината искат да стимулират родителите да запишат децата си на повече извънкласни форми

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини