Стефан Димитров: Заради нелепи грешки Димитровград губи два проекта

Общинският съвет одобри участието на Общината в програмата "Красива България" за ремонт на единия от етажите на бившата Марбас болница, но той бе отхвърлен

Два от проектите на община Димитровград по Програма „Красива България” били отхвърлени, тъй като единият надвишавал с 5.25 лв. допустимата сума, а другият- със 7.36 лв.

Това заяви на пресконференция днес шефът на ОбС- Димитровград Стефан Димитров. Става дума за разработките, касаещи ремонта на единия от етажите на бившата Марбас болница и сградата на училище "Д.Матевски" в Меричлери.

Димитров даде гласност на отговор на свое запитване до управляващите програмата, където са били посочени и конкретните причини- надвишените суми по ремонта.

"Ще посъветвам кмета да назначи на вакантното място заместник, който да е специалист по строителството, за да не бъдат допускани още такива нелепи грешки и общината да губи", каза още шефът на местния парламент.

Не желая да се занимавам с поредните медийни изяви на председателя на ОбС, заяви пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов, потърсен за коментар по темата.

От три подадени от нас проекти по Програма "Красива България", един е одобрен, при 27 за страната. Имам достатъчно много работа в общината, не желая да влизам в задочна полемика.

На апела да назначи свой заместник по строителството градоначалникът отговори, че апликационната форма за въпросния проект била изготвена от зам.кмет по времето на мандата на Стефан Димитров.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че със средства по Програма "Красива България" ще бъде ремонтирано част от училището в село Добрич, което ще се превърне в детска градина.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини