Част от предимствата на е-правителството: Кравеферми с интернет

На кръглата маса днес присъства и членът на националния съвет на "България на гражданите" Иван Стамболов /вляво/

Какви са предимствата на електронното упревление на страната посочиха днес на кръгла маса по темата от Движение "България на гражданите" в Димитровград.

Те организираха форум в тукашния хотел "Славяни", на който присъства и членът на НС на партията Иван Стамболов.

Че страни като Испания са вложили одавна средства и техника в създаването на електронна система за обслужване на гражданите, стана ясно на срещата.

По думите на Стамболов, държавата на Иберийския полуостров е инвестирала над 7 млрд. евро в подобряване на електронните услуги за бизнеса и гражданите, което улеснява живота.

Испанците разполагат и с електронен чип към личната си карта, нещо, което за България звучи като фантастика на този етап, посочи Стамболов. Той допълни, че с помощта на такова устройство във всеки един момент може да се види здравната карта на дадено лице, както и какви плащания е правил, здравни осигуровки, данъци и др.

С интернет разполагат и кравефермите в държавата, където е въведено електронното правителство, се разбра на кръглата маса още. Така мандрата, която изкупува млякото знае кога да мине и да прибере количествата продукция.

"Това са прости неща, макар че звучат приказно, не е трудно да се направят и в България", посочиха от "България на гражданите". От там са пресметнали, че времето за въвеждане на електроното обслужване ще отнеме у нас две години.

Над милярд лева са изхарчени от времето на тройната коалиция до момента за въвеждането на е-услугите в България, но нищо не е свършено реално заради скандални обществени поръчки, каза още Иван Стамболов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини