Ferrari 599 HGTE

Въпреки че кабриолетът California спечели почти всичкото внимание, което Ferrari привлякоха в последно време, 599 GTB все още остава един силно атрактивен и интересен модел – почти толкова, колкото когато се появи по улиците за първи път. Въпреки това никой в днешните динамични условия не може да си позволи да почива на стари лаври, в резултат на което специалистите в Маранело имат планове да направят модела дори още по-желан. Съответно версията ще бъде показана по време на автомобилното изложение в Женева.

И както бе правено преди с 575 и 612 преди това, Ferrari са развили нов пакет за колата, който е фокусиран предимно към силните изживявания на пистата. Наречен Handling Grand Turismo Evoluzione (HGTE), новият оптимизиращ пакет ще помогне да се добави малко повече пикантност на 599, тъй като моделът вече наближава края на своя жизнен цикъл.

Какво точно ще бъде поставено в новия 599 HGTE все още не е ясно, но историята вече е показала, че това вероятно ще включва някои подобрения по екстериора (като нова решетка, колела, заден дифузьор, ауспуси, подобрени гуми) и по интериора (което пък ще рече по-обилно ползване на въглеродни влакна, като материалът и без това поевтинява). Също така се очакват и по-твърди пружини и анти-ролбари. Колата вече си притежава масивната мощност от 612 к.с. и въртящ момент от 608 Нм, така че е малко възможно в тази област да има някакви промени.

Иначе по време на автомобилното изложение в Женева също така ще бъде показан и експерименталният автомобил Laboratorio Technologico 599XX. Странно именованият автомобил е описван като технологична лаборатория, предназначена за определена група клиенти. Съответно моделът ще инкорпорира най-напредналите технологии, резултат от изследванията на Ferrari в областта на шосейните автомобили и Формула 1. Така всъщност Laboratorio Technologico 599XX ще бъде дебютът за много елементи. Очаквайте да видите нещо близко до предишния FXX модел на Ferrari – като е много възможно и да бъде създадена група от клиенти тестери специално за целта.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини