Audi планират да задминат BMW и Mercedes

Шефовете на Audi са се прицелили в своите немски конкуренти от BMW и Mercedes Benz, съобщавайки миналия уикенд целта си да започнат да продава повече коли в Европа до 2010 година, от който и да е от двата производителя. Евентуалното доминиране на Audi може да бъде последвано в последствие от превръщането на Volkswagen Group в най-големия производител в света, ако всичко върви по план.

VW определено не се свенят да прокламират своите намерения – като през 2007 година съобщиха, че Toyota са единственият им реален конкурент на световната сцена. След това германците си поставиха целта за едно десетилетие да достигнат японските си конкуренти по отношение на продажби и финансов успех.

Иначе походът на Audi към върха в класа на престижните автомобили в Европа на този етап тече отлично. През януари компанията съобщи, че А4 е най-продаваният премиум седан в Германия. В началото на същия месец пък Audi надминаха за първи път границата от един милион продажби, с което отбелязаха 13-тата поредна година с рекордни продажби. И трябва да се подчертае, че всичките тези успехи са дошли в условията на глобална финансова криза, която до този момент изглежда да е повлияла на всички производители.

Не се изисква кой знае какво логично мислене, за да се проследи как успехът на Audi съвпада отлично с целта на VW Group да стане най-големият производител в света. И представяйки целта си по отношение на европейските продажби, маркетинговият директор на компанията, Петер Шварценбауер, каза, че компанията също така иска да увеличи продажбите си на 1.5 милиона автомобила до 2015 година – горе долу момента, в който VW искат да достигнат нивото на Toyota.

И за да постигнат това Audi ще увеличат харчовете си за американския пазар с около 15-20 %, с което реално ще вървят срещу тенденциите в индустрията. За това ще помогнат и медиите, които ще се окажат доста ефективен партньор, тъй като няма как никой да не отбележи, че с оттеглянето на другите компании остават само Audi. Но трябва да се отбележи в случая и че наскоро представеният Audi A4 Allroad няма да бъде част от похода на компанията в САЩ, тъй като моделът няма да се предлага в Америка.

И тъй като Porsche също се намесват на високо ниво във VW Group, те вероятно допълнително ще работят за целите на немския концерн. По този начин това, което преди няколко години бе считано като празни приказки, сега може да бъде разпознато като стандартно корпоративно планиране.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини