17 °C

8 претендента за кметския стол на Димитровград и 7 в Меричлери

Изображение 1 от 3

  Вчера (24.09.2019) в 17:00 часа приключи регистрацията на кандидатите на партии, коалиции и независими в Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Димитровград. Вече официално са ясни претендентите за кмет на Община Димитровград и дванадесетте населените места в общината, в които кметовете са избираеми. Вече са регистрирани и всички кандидати за общински съветници за следващия ОбС на Димитровград.  Претенденти за предстоящия мандат на едноличен орган на местно самоуправление са представители на партии, които и към момента са парламентарно представени и две местни коалиции.

  „Демократична България – обединение“ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) издига за свой кандидат за кмет на Община Димитровград Катя Панева.

  ПП Български демократичен център – БДЦ издига за кандидат-кмет Юлиян Семерджиев.

  Партияв ВОЛЯ издига Златко Костов.

  Иво Димов от ГЕРБ, който управлява два мандата, се явява на избори за трети път.

  Местната коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ издига за кандидат-кмет Стефан Димитров.

  Местна коалиция „Ние, гражданите“ издига за кандидат-кмет Иван Евлогиев.

  Кандидатър на  Българска демократична общност за кмет на община Димитровград е Велин Кръстев.

  Коалиция „БСП за България“  издига Георги Стайков за кандидат-кмет на Димитровград.

  Седем са кандидатите за кмет на другия град в общината – Меричлери:

  Живко Събев от ВЪЗРАЖДАНЕ
  Йордан Милев  от ПП ГЕРБ
  Пламен Пеев – БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ
  Ангел Колев от Местна коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“
  Мирослав Влашев  – ПП АТАКА
  Николай Колев  от ПП БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР – БДЦ
  Никола Николов  – БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

  Общинските съветници, които са регистрирани за 33-те места в Общинския съвет на Димитровград са над 200 души.

  Кметски битки ще има и в 12 села, които избират пряко кмет. Най-много кандидати има в Меричлери – 7, Радиево и Брод по 5, Крепост – 4, Ябълково и Каснаково по 3, а по двама кандидати ще се явят на изборите в селата Горски извор, Добрич, Злато поле, Скобелево, Странско и Черногорово.

  Днес ОИК ще проведе процедура за определяне чрез жребий на реда за представяне на партиите, коалициите и местните коалиции в диспутите по регионалните радио и телевизионни центрове на БНР и БНТ.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ло
   локомотива
   10 -2
   20:36, 25 сеп 2019
   бсп,този път прекалихте с този нафталин ГЕОРГИ-БУРКАНСКИ,ма така ли нямаше някой друг бе,па макар и той да е смешник.Ако случайно стане чудо на Димитровград му давам 6месеца и тотален фалит.
   • Op
    ops
    0 0
    23:49, 26 сеп 2019
    Другарю ЛОКОМОТИВ!
    а когато преди 20на години се наливаше с водка в Буркана,при тоз ГЕОРГИ-ТОГАВА ЗАЩО НЕ КАЗВАШЕ НИЩО...А как се подмазваше маимунко малка"...ЖОРЕ това ЖОРЕ онова". А и кажи защо те изхърлиха от ЖПто бе другарю ЛОКОМОТИВ че се усеща мириса на крадена нафта
  • 2
   Гр
   гражданин
   0 0
   06:57, 26 сеп 2019
   защо не публикувате коментара? Каква грешка?
  • 3
   ??
   ???
   2 0
   19:17, 26 сеп 2019
   Пише се 8 кандидатИ- броим хора. Това не е мн. ч. а бройна форма на същ. име.Разтворете новите граматики, че има много промени.
  • 4
   Ни
   Николай Василев
   1 0
   20:21, 26 сеп 2019
   Жалко, че няма законна възможност, човек да заложи на резултата би било интересно, а приходите от подобна лотария могат да се използват за благотворителност или озеленяване. Кандидати има, страсти много, защо букмейкърите не го покриват?

  Хороскоп за 14.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
  14.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
  14.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
  14.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
  14.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
  14.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  14.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
  14.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
  14.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
  14.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
  14.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  14.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
  14.10.2019
  Последни новини