Баща преби 11-годишната съученичка на дъщеря си в училище

Баща на момиче преби 11-годишната съученичка на дъщеря си в столичното 28 СУ "Алеко Константинов". Децата са се загубили, когато по време на обедната почивка са напуснали района на училището, за да отидат до близкия пазар, за си купят обяд.

Двете момичета напуснали пределите на училището по обедно време между занятията, споделиха директорката на училището и майката на пострадалата в ефира на „Здравей, България” тази сутрин. Момичетата се отправили към близкия пазар, за да си закупят обяд, където са се загубили и закъснели. След като се върнали в училище, били разстроени и директорката на столичното училище ги поканила в кабинета зам. директора, за да ги успокоят. 

След като администрацията е успокоила децата, бащата на едното момиче е пристигнал и е бил допуснат в училищната сграда, без да бъде съпроводен от охраната на учебното заведение (вижте статията "Да "заключим" ли училищата в Димитровград"). Той е ударил силно с глава съученичката на дъщеря си в челото. По думите на майката на пострадалото момиче, е имало заплахи за детето и за нейното семейство, че ще бъде "затрито". Малко след инцидента пристигат роднини и на пострадалото момиче, след което е настанала разпра, която е била потушена от учители и персонала на училището, а охраната на учебното заведение е била на портала на школото. 

Бащата агресор е задържан от полицията. Пострадалото момиче е с хематом на главата.

„Дъщеря ми и детето на въпросния баща се бяха изгубили. Тръгнали са за закуска на пазара. Успели са да се приберат  в училището. Тогава дошъл мъжът и започнал да бие дъщеря ми, защото не са вдигали телефоните си. Казал й е, че ще избие цялото ни семейство. Скубал я е”, разказа Катя Александрова, майката на набитото момиче. 

„Децата бяха изключително притеснени и плачеха. Извикахме ги, за да разберем какво точно се е случило. В този момент влезе бащата и се отправи към дъщерята на г-жа Александрова. Не изглеждаше агресивен и изведнъж се наведе към нея и я удари в главата”, заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на училището. Тя допълни, че майката на набитото дете и охраната са звъннали на полицията след побоя.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ти
    Тити
    4 0
    14:03, 17 окт 2019
    Така ще е, докато всеки може да влезе в училището и плащаме пари за охрана, която дефакто е портиер на даскалото.
  • 2
    Йо
    йокин
    0 0
    18:00, 19 окт 2019
    И ние си имаме,такъв''тати'',в града.Се се саморазправя,с учителите.
Последни новини