4 °C

Благотворителен концерт в подкрепа на малката Радост организират в Димитровград

Благотворителен фолклорен концерт в помощ на малката Радост от Димитровград организира НЧ „Христо Ботев“-1902. 

Радост се ражда недоносена и тежи едва 1 кг. Преждевременното ѝ раждане е довело до кръвоизлив в мозъка, хидроцефалия, неврохирургична операция. Следват прегледи и консултации с неонатолози, неврохирурзи, невролози, ортопеди, офталмолози, физеотерапевти, рехабилитатори, зрителни терапевти, логопеди много други специалисти.

На 3 месеца момиченцето започва ежедневна рехабилитация, която продължава и до днес. Макар и по-късно, детето се изправя, сяда самостоятелно и пълзи. Когато е на 2 години и 7 месеца е поставена диагноза Детска церебрална парализа. Малката Радост претърпява няколко ортопедични операции за отпускане на сухожилията на крачетата и още по-усилена рехабилитация, както и операция на очите.

Радост провежда курсове на лечение в Истанбул, които са подобрили значително състоянието й, споделя семейството.

В нейна подкрепа НЧ „Христо Ботев“ 1902 организира благотворителен концерт, който ще се проведе на 6 ноември от 18:30 часа в Спортна зала „Младост“. Входът е с покани, които могат да се получат всеки работен ден в сградата на читалището в кино „Химик“, етаж 2, от 14:30 ч до 19:30ч.

Преди две години, читалището бе инициатор на концерт в подкрепа на две дечица от Димитровград - Габи и Радост, където се събра сумата от 7810лв, а на благотворителния базар, организиран от група майки от града и подкрепен от много училища и детски градини се събраха 7160лв.

Има създадена и страница за Радост във Фейсбук, както и дарителската сметка за набиране на средства:

Дарителска кампания „Да помогнем на Радост да проходи“
Банка ДСК
BIC – STSABGSF
IBAN – BG91STSA93000024757217 - в BGN
IBAN - BG09STSA93000024757820 - в USD
Титуляр: Радост Владимирова Дукова

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Йо
  йокин
  3 0
  18:10, 19 окт 2019
  Ще помогнем,ноооооооооооооо,трябваше ли изборите,да струват,70милиона,не може ли да се помогне на такива деца,в нужда?

Хороскоп за 20.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
20 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
20 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
20 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
20 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
20 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
20 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
20 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
20 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
20 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
20 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
20 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
20 яну 2020
Последни новини