Възрастни събраха багажник с капачки за металното сърце

Изображение 1 от 4

    В рамките на година възрастни хора от пенсионните клубове в общината и главно от „Национален бригадирски щаб“ са събирали пластмасови капачки, които да бъдат пуснати в металното сърце пред градска библиотека "Пеньо Пенев" за благотворителна кауза. Хората от третата възраст са събрали над 30 торби с капачки, като голяма част от тях днес бяха изсипани в металното сърце, а друга част предадени направо в пункта, където се съхраняват събраните до момента количества пластмаса.

    Възрастните хора от димитровградско се включват в благородната инициатива, стартирала преди години. Това е един от начините да създадат приемственост между поколенията, сподели Райкова. Отговорникът допълни, че хората от третата възраст не спират да работят с младите хора и да споделят с тях много празници.

    Сърцето с благородна цел бе монтирано преди 1 година и от тогава димитровградчани пускат пластмасови капачки в него. Целта на общината бе да се събере количество от поне 1 тон, след което пластмасата да бъде предадена за рециклиране, като средствата ще бъдат използвани за благотворителна кауза. По предоставена ни информация за първата половин година бяха събрани 360 кг. капачки.

    По думите на отговорникът за клубовете на хората от третата възраст в община Димитровград, Валентина Райкова, която е подпомогнала организацията по събирането и предаването на капачките, каузата на кампанията е за закупуване на медицинска апаратура за децата в общинската болница.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Га
      Галя
      2 0
      14:03, 19 окт 2019
      Общината за каква благотворителна кауза ще използва капачките? Никъде не се споменава, дори и на самото сърце! Има само догатки и предположения.
    • 2
      Йо
      йокин
      0 0
      18:04, 19 окт 2019
      То добре,че сме възрастните.в интерес на истината,виждал съм,много младежи,да събират,капачки.
    Последни новини