28 °C

Голямо струпване на хора в хипермаркетите носи голяма опасност от зараза. Започва дезинфекция на обществени пространства в Димитровград

  От обявяването на извънредното положение в стараната, хипермаркетите са препълнени с презапасяващи се хора.

  В магазините се извиват огромни опашки с насъбрали се в голяма близост десетки и стотици хора, което е предпоставка за разпространението на вируси, било то от върлуващия в момента грип или новия коронавирус COVID-19. 

  Коментарите на хората за "Голямото пазаруванее" са главно, че вчера е тръгнал слух, че магазините ще бъдат затворени или че хранителните продукти ще се изчерпат, както и че се презапасяват защото другите го правят. Призовавани многократно през медиите, хората все пак се запасяват с хранителни продукти, но идеята на извънредната ситуация за ограничението на разпространението на вируса е точно да се избягва струпването на много хора на едно място, за да не си предават заразата, в случая не работи.

  Здравният министър актуализира своята заповед за въвеждането на противоепидемични мерки в страната
  Вчера привечер бе коригирана заповедта на министъра на здравеопазването и от нея отпадна неясната забрана всички търговски обекти, освен хранителните магазини, аптеките и дрогериите, да преустановят дейности, свързвани с посещения на хора. Остана в сила да се преустановяват посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. 
  На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.
  Всички останали търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.
  Затварят училища и детски градини в Димитровград до второ нареждане

  В Димитровград остава забраната за работа на Неделния и Авто пазарите, за момента зеленчуковия пазар ще продължи да работи.

  Кметът Иво Димов информира през профила си във фейсбук, че от 14 март започва дезинфекция на обществени пространства.

  Сутринта местната противопожарна служба е дезинфекцирала външните пространства на автогарата, автобусните спирки в града и района на спешното отделение в МБАЛ „Св. Екатерина“. За целта от общината са осигурени 300 литра дезинфектант. Пръскането се извърши с помощта на един от новите пикапи на пожарната, използван при гасенето на полски и горски пожари. 

  Кметът Димов информира, че в следобените часове предстои обработка на някои от по-натоварените детски площадки, паркчета и други обществени места, където се събират повече хора.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Дг
   Дгд
   2 -9
   18:10, 14 мар 2020
   По-добре да запасиш сега докато няма заразени в ре... Виж коментара
   • Ло
    локомотива
    6 -2
    09:40, 15 мар 2020
    В града имаме бомбоубежища,иди е резервирай едното данеби някой да те изпревари,ако си напазарувал достатъчно за около3-4месеца най -разумно е така да направиш.
   • На
    наблюдателния
    3 -1
    17:14, 15 мар 2020
    Е па не се наядохте.
  • 2
   Рр
   Рр
   7 0
   18:13, 14 мар 2020
   А персонала на магазините без маски си играят на руска рулетка. Да
  • 3
   Ро
   Роки77
   6 -1
   18:19, 14 мар 2020
   Какъв пик какви пет лева,хората излезнаха и оповестиха ,че има храна,било то брашно,месо,риба и най вече тоалетна хартия,за две години напред.😂😂😂
   • Дг
    Дгд
    6 -2
    21:39, 14 мар 2020
    В бъдещия ден в който оповестят 300 заразени в Д-град ще ти треперят коленцата и ще приплакваш 'майче-майкольо' под юргана!!!
  • 4
   Дд
   дд
   10 -1
   18:59, 14 мар 2020
   С акъл обаче пак няма да се запасят!
  • 5
   12
   123
   4 -2
   21:42, 14 мар 2020
   Боли ме че няма къде да излеза да изпия една водка. По-лошо кво може да стане!?!
  • 6
   23
   231
   3 -2
   08:22, 15 мар 2020
   Ох батко , и на мен много ми е сладка!

  Хороскоп за 04.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
  04 юни 2020
  Последни новини