26 новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 94 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, 1 починал и 21 излекувани, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 43 Димитровград – 26; Харманли – 3; Свиленград – 8; Тополовград – 5; Любимец – 2; Симеоновград – 1; Минерални бани – 2; Ивайловград – 1; Стамболово – 1; Маджарово – 2;

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: лекар от МБАЛ- Хасково; Учителка от ОУ "Васил Левски" - с. Книжовник, община Хасково, която е преподавала на сборна група в занималня, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от 5, 6 и 7 клас; Положителни са и пет човека – потребители на Дома за възрастни с психични разстройства – с. Пъстрогор.

Починала е жена на 61 години от община Хасково, диагностицирана на 2 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания;

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1624. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 138. В МБАЛ-Хасково са настанени - 57. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 10. В МБАЛ-Харманли са настанени - 23. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 24. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 11. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 13. 

На домашно лечение са 910 човека, починали са 86, а напълно излекувани са 490 човека.

Трима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кр
    красю ит сот и жп
    3 0
    19:43, 19 ное 2020
    Кмете спирай пазара защото ще подминем и София.
Последни новини