Какво се случва след ваксинацията на един димитровградчанин? - ЧАСТ 3

Този материал е трета част за проследяването на симптомите и резултатите за антитела на наш колега репортер, след като се ваксинира срещу SARS-CoV-2.

Първата доза ваксина на 40-годишния димитровградчанин бе поставена на 25 февруари, а втората доза - на 25 март в РЗИ - Хасково. Ваксината бе на Moderna, която е новия тип иРНК ваксина. За нежеланите реакции и по-подробна информация за общото състояние след ваксинация, прочетете материалите по темата от поставените линкове в тази статия.

Две седмици след първа доза в кръвта на ваксинирания бяха отчетени 3 388 IgG АU/ml антитела, като според метода за определяне на количеството антитела на лабораторията, при по-малко от < 50 резултата е негативен, при повече > 50 е положителен, а според данните на лабораторията, необходимото количество от антитела за да предпазят организма е 1 050. Ако изследването показва над 1 050 IgG АU/m, то изследваният е с протективен титър. С тези резултати нашият колега има 3 пъти над необходимото количество антитела (IgG), за да се предпази от развитие на коронавирусна инфекция.

Около 20 дни след втората ваксинация, изследванията за антитела в кръвта на ваксинирания дават стойности от над > 40 000 IgG АU/ml, като явно стойности над тези не се проследяват от лабораторията, но това дава информация за над 40 пъти повече антитела от нужните, за да се предпази организма от развитието на инфекция, причинена от SARS-CoV-2.

На 22-ри октомври, което е близо 7 месеца след поставянето на 2-рата доза, бе пуснато отново изследване за количеството на антитела в кръвта на ваксинирания мъж. Резултатът от лабораторното изследване показа, че в организма на ваксинирания все още има голямо количество антитела, които са готови да окажат моментален имунен отговор срещу евентуалното заразяване с коварния вирус. На седмия месец нивото на антитела е 4 139,90 IgG АU/ml, което е 4 пъти по високо от необходимото количество от антитела за да предпазят организма (1 050 IgG АU/ml).

Трябва да се има в предвид, че според различните ваксини и разликата в организмите на пациентите, количествените резултати могат да бъдат различни. Този пример е за конкретен човек с конкретна ваксина. Трябва да се има в предвид, че след поставянето на ваксината или естественото преболедуването, резултатите могат да бъдат различни.

Според Себастиан Улберт от Института по клетъчна терапия и имунология в Лайпциг, преболедувалите често може да са добре защитени и година след инфекцията, включително срещу нови варианти на вируса като Делта. При ваксините това още се изследва. Те "в най-добрия случай постигат имунитет, сходен на този при преболедуване", казва Улберт. 

Според последни проучвания, освен количеството антитела срещу вируса, има и така наречения Т-клетъчен имутитет, който може да ви даде сигурност дори след изчерпване на нужното количество антитела в организма.

Т- клетъчния имунитет към вируса на SARS- CoV-2 дава информация за ефективността на защитата след поставена ваксина или преболедуване от COVID-19. Без информацията за наличието именно на Т-клетъчен имунитет, никой не може да е сигурен, дали има достатъчно добра защита, тъй като антителата придобити след преболедуване от COVID-19 са за неопределено време. Тестът определя броя на клетките, които след среща с шипчестия протеин (специфичния S1 участък на спайк протеина), отговорни за прикрепяне на вируса към клетките на човека, започват да отделят гама-интерферон. Този специфичен тест е на доста по-висока цена от стандартния количествен тест за антитела, като изследването може да ви коства от 150 до 250 лева, но и той както и количественият тест не служат за издаване на сертификат или зелен паспорт.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Ин
    Интересно
    15 -3
    08:22, 26 окт 2021
    Защо няма надпис "Платена публикация"?
    • Lo
      Lopo
      7 -12
      09:14, 26 окт 2021
      Кой според вас ще плати подобна публикация, зощо с... Виж коментара
    • Ин
      Интересно
      9 -5
      13:29, 26 окт 2021
      Как кой?!
      Същите тези които искат да надупчат всички с експерименталните си течности без значение:
      1. Искаш или не искаш!
      2. Имаш ли нужда или не.
      3. Преболедувал ли си го, имаш ли си антитела?
      4. Течността няма сертификат за употреба, но тя е най-силния коз за пимбения сертификат!!!
  • 2
    12
    123
    6 -8
    10:52, 26 окт 2021
    Онзи ден кръжаха самолети над Димитровград - днеска сме болни от ковид. После ходи се ваксинирай!
    • То
      Той
      6 -3
      11:47, 26 окт 2021
      А, аз видях да кръжат и вертолети!!
    • Ти
      Тити
      6 -4
      12:07, 26 окт 2021
      Аз видях, птици, НЛО, президента, няколко заразени мургави братя и Вера СУ, ама сега отлитам с групата вещици докарали ваксините в града за да разпространим заразата и другаде, че после да им предложим ваксини за да ги довършим!
  • 3
    H
    h
    8 -3
    16:53, 26 окт 2021
    Добре де,щом р толкова хубава тая,още не изпитана течност,набодете се.
    Защо ни принуждават? Защо е тоя зелен сертификат? И защо се изгражда обща система в ЕС за индетификация,заедно с Е/евро?
    Защо банките бяха докарани до невъзможност да държат спестявания?
    Защо се помат още пари,след като се знае,че те вече са напълно обезценени?
    Защо ни принуждават за лгбт образованието,след като ние не се размножаваме?
    Какви са тия зелени принуди т.е. глад и студ?Това за нашето здраве ли е?
    Защо се прави всичко народа да бъде апатичен и да не защитава интересите си?
    Майната ви на всички лъжи!
    • Ky
      kyx
      3 -3
      18:32, 26 окт 2021
      Ето затова има правителство. Да отстоява позиция и мнение. А не да сваля гащите като му скръцнат със зъби. Долу некомпетентното правителство
    • Ти
      Тити
      6 -7
      18:53, 26 окт 2021
      Не си тормози главата с въпроси които не са за твоя мисловен капацитет. Винаги ще има някой който да ги решава всички тези въпроси, но явно не си ти не съм и аз, за това живеем в Общество, то има структура, права и правила! Има хора, които дават пътя по който да се върви в едно общество, те по един или друг начин са избрани от останалите, твоята работа е друга (не знам каква) но трябва да се подчиняваш на тези, които ти сочат на къде ще върви Обществото. Кажат трябва да караш със светнати фарове ще караш иначе Обществото те наказва за неподчинение (глоба), като ти се каже, че Обществото се подчинява на парите и те създават реда или хаоса, ще се подчиниш и ще започнеш да изкарваш пари за да живееш с това общество, щом ти се казва ваксинирай се за да предпазиш себе си и всички около теб, трябва да се ваксинираш. На теб ти остава един живото определяш въпрос, ще се подчиняваш ли на правилата за да имаш и права и облаги от него или ще хванеш гората и ще си живееш сам в пещерата без да си част от Обществото. Не може да има Общество без правила, без управляващи и без подчиняващи се, без значение какъв е политическия модел, комунизъм, фашизъм, демокрация, диктатура или темподобни.
    • h до тити
      8 -4
      19:51, 26 окт 2021
      Тити, ами ти никак не си тормозиш празната глава,това е ясно.
      Противоречиш си.Обществото ли взима решенията или някакви робовладелци?
      Обществото ли те наказва или твоите любимци,които са психопати на държавното кормило.
      Обществото е едно,а онези престъпници,които ти си „избрал„ с твоята апатия и овча душичка, са различно нещо.
      Правилника за движение и екперименталната течност са две различни неща.От правилника и неговото спазване и налагане печели всеки един от нас.От течността само шепа психопати.
      Тити, не те обвинявам,че си се предал,но айде да не даваш акъл на хора,които все пак мислят и действат.
      Набоди се,плащай си тока и водата.Като ти ги спрат завий се под юргана и си трай.
      Другите имаме уникалният шанс да бъдем човеци.
    • Ти
      Тити
      5 -7
      21:40, 26 окт 2021
      Ти наистина си за гората, там ще можеш да мразиш всеки ден, ново дърво и няма да пречиш на никого, няма да си имаш избрани “ робовладелци”, няма да ти се налага да се лекуваш с “експериментални лекарства” и ще можеш да си страдаш на воля. Ти си типичен бай Ганьо, всички са ти виновни за твоята ограниченост и липса на съпричастност и мисъл за ближния. Аз обичам живота и хората около себе си, затова правя всичко по силите си за да предпазвам себе си и хората около мен, дори това да носи някакъв риск за мен. Ти и твоя егоизъм излагате живота и здравето на много хора, някой от тях вероятно ще пострадат заради твоя избор и вероятно ще съжаляваш за това. Дори цената на тока, която плащаме е заради твоята поезия да негодуваш срещу всичко и само да мрънкаш, без да имаш желанието и способността да промениш нещо.
    • HD
      h do titi 2
      5 0
      13:46, 27 окт 2021
      Ттит,очевидно си прекалил с битивито или си от платените тролове.
      Повтаряш същите думи от наръчника.
      Тити,понеже сам си каза,че не можеш да мислиш,питай някой,който те боде,как като си набоден,ненабоденият е заплаха за теб?
      Айде,кажи на хората,че ваксината не действа сега!Какъв е смисъла на ваксината ако не действа и ако аз или друг неваксиниран сме заплаха?
      От теб чувам само епитети,аз те питам за факти?
      Кой страда,заради мене?Бизнеса? Недолекуваните болни? Скапаната ни здравна система? Децата,които не могат да ходят на училище?Кой?
      Отговори на въпроса,защо ПО ОФИЦИАЛНИ ДАННИ,най ваксинираните държави са с най висок брой новозаразени?
      Отговори на въпроса,защо вируса тръгна от Вухан,защо Фаучи е финансирал лабораторията,защо Гейтс е инвестирал в Бионтех една година преди пландемията?
      Защо на пресконференция шефа на Бионтех Туречи,казва,че са се готвили са пандемията още преди тя да е била в зародиш?Как разработваш т.нар. ваксина за нещо,което още го няма?
      Тити,понеже вредиш с простотията си и лъжеш,отвори сайта на Файезер,там официално е казано,че експерименталният период на течността изтича през 2023та.
      Ти ли си по знаещ или Файзер? Ти явно си в гората и там ползвате интернет за тоалетни нужди.
      Тити,отговори на хората защо,боденето е свързано с безпрецедентно подписване да декларация,която освобождава бигфарма от отговорност? Защо?Нали всичко е наред?
      Да продължавам ли още!Отговори конкретно и се набоди за трети път
  • 4
    Ми
    Мишето
    6 0
    18:20, 26 окт 2021
    Боже, дали вече - ние хората изтрещяваме вече или мноого изглупяваме....не знам! Но това е не нормално и много опасно!!
    • 12
      123
      2 0
      11:39, 27 окт 2021
      Проблема е че има много овце които не разсъждават - ваксинирам се за сертификат и не ме интересува другите да се оправят. А ако сме всички заедно и кажем не и се борим ще победим. През втората световна война е било същото - евреите са ги карали в лагерите а някои просто са си живуркали без да ги интересува.
  • 5
    45
    456
    5 -5
    01:03, 27 окт 2021
    Тити, отдавна не бях чел свестен коментар, само антиваксърски простотии. Браво.
  • 6
    12
    123
    3 -1
    11:35, 27 окт 2021
    Ваксините убиват божествената частица у човека! Ваксинираните не са хора а са вече генно модифициран материал. Настъпват мрачни времена за човечеството заради тези антихристи които искат да ваксинират. Борбата срещу еаксинационния сатанизъм ще е дълга и люта.

Още новини

Последни новини