Според анкета над 85% от димитровградчани не одобряват начина на кастрене на дърветата в града

Според електронна анкета в нашия сайт, която не твърди за представителност, на въпроса "Одобрявате ли тоталното премахване на клоните при окастряне на дърветата?" 85,6% от гласувалите са отговорили негативно. 14,5% са положителните отговори, за това че дърветата в града се кастрят по правилния начин.

В материал от 23 март "Рязането на главата" убива ли дърветата в Димитровград? ви представихме мнения на експерти за видовете санитарно подрязване на дърветата.

Читателите на сайта, които са дали негативен отговор, че не одобряват начина по който се кастрят дърветата в Димитровград, са близо 4/5 от всички отговори. 27,6% от всички гласували са заявили, че трябва да се режат само опасните клони, защото трябва да пазим дърветата! 16,6% са заявили, че "това подкастряне унищожава естествения вид на дървото", други 16,6% са отговори само с "НЕ", а на мнение, че този вид подкастряне от дъно съкращава живота им, са 13,1% от гласувалите. С най-малък процент от гласувалите негативно са тези, дали категоричния отговор, че кастренето в този вид убива дърветата.

Позицията на общински експерт, защо се подкастрят по този метод дърветата и какво се прави за тях в Димитровград, публикувахме на 23 март в материала - Защо окастрят така дърветата в Димитровград.

14,5% са читателите, които одобряват този вид кастрене, като 10,3% от гласувалите са на мнението, че така дървото се подмладява. 2,1% заявяват, че така дървото придобива по-добър вид, такъв е процента и на тези, които са отговорили само с "ДА".

Под материала може да гласувате в новата ни анкета, отново на тема екология: "Смятате ли, че замърсяването на въздуха в Димитровград със SO₂ ще престане, ако ТЕЦ „Марица 3“ спре работа".

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Смятате ли, че замърсяването на въздуха в Димитровград със SO₂ ще престане, ако ТЕЦ „Марица 3“ спре работа

Смятате ли, че замърсяването на въздуха в Димитровград със SO₂ ще престане, ако ТЕЦ „Марица 3“ спре работа

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    За
    Запознат
    3 -1
    09:12, 17 апр 2022
    Кастрят здраво, нали трябва да има безплатна дървесина за пелетния център на кмета до пожарната ;) . Не забелязахте ли как старателно си качваха обратно отрязаните клони ?!? Кой ти пита харесва ли ни, или не? ... Питат при свършен факт, БРАВО !
  • 2
    Гр
    Гражданин
    0 0
    19:38, 29 апр 2022
    За дърветата съм съгласен да се кастрят.По Г.С.Раковски преди време бяха окастрени и изглеждаха зле,но я ги вижте сега.
    За анкетата-колко от Вас пият газирано?А знаете ли,че те се правят със СО2?Значи ли,че можем да го пием,но не можем да го дишаме?И дали сме обгазени с СО2?В този случай всички които заварят с с МИГ-МАГ апарати трябва да са умрели до сега,защото се заварят в защитна среда от....да,от СО2!Нека бъдем коректни!
  • 3
    Fe
    fen
    0 0
    19:37, 2 май 2022
    В 85%,влизат ли тези,на които,падащи дървета,им смачкаха колите?
Последни новини