Три клуба от Димитровград ангажират децата в свободното им време

СК по борба-Димитровград е един от клубовете, които ще участват в проекта "Спорт за децата в свободното време"

Три спортни клуба от Димитровград са одобрени за участие в програмата "Спорт за децата в свободното време", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net главният експерт на спортното министерство за Хасковска област Силвия Тенчева.

Спортен клуб по борба Димитровград, Спортен клуб по тенис на маса "АСТА" и ФК "Димитровград" 1947 ще получат финансиране общо в размер на 13 000 лв., за организиране на занимания на децата в свободното време. Общо четири димитровградски клуба са кандидатствали, не е одобрен само клуб "Бугари", каза Тенчева.

По 4 000 лв. получават клуба по борба и този по тенис на маса, 5 000 лв. е сумата за ФК "Димитровград" 1947. Инициативата на спортното министерство стартира в началото на февруари тази година, а всеки клуб по различно време ще даде начало на заниманията.

"Идеята е децата да бъдат ангажирани с безплатни спортни дейности, като в същото време клубовете могат да попълнят своите редици с нови таланти и да обогатят селекцията", каза още Силвия Тенчева.

13 са одобрените проекти на клубове от Хасковска област, общо за спортуването на учениците ще бъдат заделени 63 600 лв. Програмата "Спорт за децата в свободното време" продължава до януари догодина.

Клубът по тенис на маса "Аста" също ще ангажира учениците в свободното им време тази година
Футбол ще могат да играят децата това лято, в тукашния клуб също е одобрен за участие в програмата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини