Приютът за бездомни кучета в Димитровград - с акт 16

Ремонтирана и пригодена за работа с бездомни кучета е и сградата на изхода за Хасково

С акт 16 разполага вече приюта за кучета, които бе изграден на изхода на Димитровград за Хасково, информира кметът Иво Димов.

Постигната е и принципна договорка с австрийската фондация, за която Dimitrovgrad.bgvesti.net писа преди време, че тя ще поеме част от ангажиментите по обгрижване на бездомните четериноги.

Става дума за храна, оборудване и консумативи, нужни за кастацията на кучетата. Остава само да бъде подписан и договора за съвместна работа, увери градоначалникът.

Приютът ще бъде към Общинското предприятие "Благоустрояване", а за него ще отговаря новоназначеното ръководство на Международния киноложки център, разположен в парк "Марица".

Ще бъдат назначени и допълнително работници към приюта, където вече има монтирани четири клетки за животните.

На февруарската сесия на Общинския съвет кметът смята да внесе Наредба за бездомните четериноги, а най-късно до края на същия месец да започне и сериозна кампания по обезпаразитяването и кастрирането на кучетата.

"Правим всичко възможно да овладеем популацията от бездомни кучета, която се появи в последните две години", увери димитровградският кмет, като подчерта, че администрацията работи активно в тази посока.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

На това място ще бъдат обгрижвани бездомните четериноги

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини