Димитровградските квартали Марийно, Вулкан и Черноконево под вода

100 л/кв.м дъжд се изсипа над кв. Черноконево и наводни десетки къщи. Под вода бе и пътят, свързващ кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево.

Залята от вода бе и фабрика "Симат". Заради почти бедственото положение без ток остана целият квартал Черноконево, а 5 пожарникарски екипа отводняваха къщи и улици. Кв.Черноконево е без ток.

Под вода са и слънчогледови ниви в западния край на Черноконево. В клопката на водата са попаднали и двама възрастни мъже, които екип на Гражданска защита изведе на сухо по-късно.

Причината за наводнението е водосбор от нивите в източния край на кварталите. Влияние оказало и огромното количество дъжд, паднал за рекордно кратко време в района, поясниха специалистите. Няма скъсани диги, увериха те.

На мястото на наводнението са шефовете на пожарната служба и ВиК- Димитровград, зам.-кметът Светослав Стойков, както и кметският наместник на кв. Черноконево Недялко Петров. Дойдоха и спасителни екипи от Защита на населението при бедствия. В рамките на час и половина водата се оттече, пътищата до кварталите станаха проходими.

 ул.Марица в кв.Марийно, видео - Facebook

Наводнен участък вежду Марийно и Вулкан

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини