Масови арести преди ЦСКА-Левски, полицай ударен с камък в главата

98 души са задържани до 14 часа от полицията преди Вечното дерби днес.

Служители на СДВР са предотвратили сериозни сбивания между фенове на двата столични отбора в отдалечени и по-близки до стадиона райони, съобщиха от пресцентъра на МВР. До момента в различни полицейски управления са отведени 98 души.

В голяма част от тях са намерени забранени за носене при масови мероприятия предмети /палки, боксове, ножове/. Между задържаните има и един, обявен за издирване.

При предотвратяване на едно от сбиването има пострадал полицейски служител - ударен с камък по-главата, оказана му е медицинска помощ на място.

По-рано БНР съобщи, че фенове на "Левски" и ЦСКА са се сбили за кратко в района на Окръжна болница в София около обяд. На място са изпратени полицейски екипи.

Засилено е полицейското присъствие в центъра на София и около Националния стадион "Васил Левски". Много полиция има и около кръстовището на улица "Граф Игнатиев" и булевард "Васил Левски", където преминават агитките на двата отбора.

ЦСКА и „Левски" излизат един срещу друг в мач от първия кръг на плейофите на "А" група в събота следобед. За последно двата тима се срещнаха преди седмица, когато червените спечелиха с 1:0. При успех на ЦСКА днес, футболистите на Стойчо Младенов ще се доближат на 4 точки лидерите в класирането към „Лудогорец" и „Литекс". Сега армейците са трети в подреждането с 51 т., докато сините са 7-ми с 44.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини