Димитровградско читалище отбелязва Цветница с регионален празник

За четвърта поредна година НЧ "Христо Ботев" в Димитровград организира регионален празник "Нека бъдем заедно на Цветница", снимка -архив

Регионален празник "Нека бъдем заедно на Цветница" организира за четвърта поредна година читалище "Хр.Ботев" в Димитровград, съвместно с Общината.

Мероприятието ще започне в 17:00 часа на 13 април на площад "България" пред кметството, информира секретарят на читалището Таня Ганева.

Тя обясни, че целта на празника е да се съхрани и популяризира уникалността на българските обичаи, както и да се стимулира интереса на децата и подрастващите към тях.

В рамките на празника ще се проведат и два конкурса - за най-красив пролетен венец и за съвременен фолклорен костюм.

Няма възрастови ограничения за конкурсите, участниците може да са от 1 до 101 години, поясни Ганева.

Венците могат да бъдат направени от естествени или изкуствени цветя, а при костюмите ще се следи дали модерното е вплетено във фолклорното. Записването за конкурсите е половин час преди празника на 13 април.

Участници в концертната програма ще бъдат Детски танцов състав "Тракия", вокалните изпълнителки Миглена Димитрова и Мария Писарова, танцова група "Алма" -Ябълково, група за народни хора "Ритъм", както и групите за народни хора "Тракия" при читалище "Христо Ботев".

Празникът ще завърши с хороводни изпълнения, в които могат да се включат всички димитровградчани.

Секретарят на НЧ "Христо Ботев" Таня Ганева

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини