Готов е паркингът на ул. Ивайло, изграден по българо-турски проект

Вече е готов паркингът на ул."Ивайло", който бе изграден по българо-турски проект

Готов е вече паркингът на ул."Ивайло" в кв."Каменец", който се изгражда по българо-турски проект за трансгранично сътрудничество. В него водещ партньор е Община Димитровград, с участието на турската Община Узункюпрю. Делегация, начело с кмета на Узункюпрю- Енис Избилен, посети Димитровград, за да участва в работна среща. На нея бе представено постигнатото в рамките на разработката, която тече от началото на годината.

Строителните дейности по изграждането на паркинга с площ 4 300 кв.м.продължиха 3 месеца, а тяхната стойност 153 334 лв. За направата му е била наета фирма, която се занимава с изграждането на пътища, отчете ръководителят на проекта зам.кметът Светослав Стойков.

Работна среща по българо-турския проект се проведе в Димитровград

Придобивката, която ще обслужва, както жителите на квартала, така и гостите на Неделен пазар, е с 86 места за леки автомобили, 9 места за камиони и 6 за автобуси.

Събрана е вече и базата данни за малкия бизнес и най-вече фирмите, опериращи на Неделен пазар, което е друго от изискванията по проекта. Налични са и информационните киоски, разположени в кабинки и с климатици, коментира пред турските гости Стойков.

В рамките на проекта предстои и изработване на електронна рекламна система с базата данни, която ще бъде достъпна за димитровградчани и гостите на града чрез киоските. Важен компонент тук ще бъдат двете интерактивни карти на пазарите в Димитровград и Узункюпрю.Ще бъде издаден и бизнес наръчник на три езика, като той ще бъде безплатно разпространяван в също в киоските.

Делегация от Узункюпрю, начело с кмета Енис Избилен /вдясно/ посети Димитровград

Като партьор по проекта турската община извършва ремонт на съществуващ вече паркинг, припомни кметът Енис Избилен. Той разгледа паркингът в Димитровград и се поинтересува за фирмите, които търгуват на Неделен пазар.

Финалът на проекта е предвиден догодина, когато ще бъде организират бизнес -форум в Димитровград, отчетоха още от екипа на разработката.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    An
    Andonov
    1 -2
    13:50, 21 ное 2014
    Bravo
  • 2
    Те
    Теди
    3 0
    15:52, 21 ное 2014
    Само един въпрос, около паркинга дали има тротоар?
  • 3
    Go
    gogo_1416583067
    6 -1
    17:17, 21 ное 2014
    Целия паркинг свободен ,народа се юрнал и паркирал на местата за автобуси.........
  • 4
    Ag
    agent
    2 0
    13:04, 24 ное 2014
    ot opit znam che ima li namesa na nashi OBSHTINARI ima dalaveraaaaaaaaaa koi se nalapa i nikoi ne dava eitaka besplatno vaprosa e kakvo 6te vi struva a a smetkata shtee platite vie xaxaxax
  • 5
    Mi
    Milena_1417076632
    0 0
    10:22, 27 ное 2014
    А аз искам да попитам в този вид ли ще останат пътеките около паркинга? Счупени плочки, кални пространства, вследствие от ремонта. Или трябва да прескачаш огради, или да газиш в локви и кал, за да заобиколиш самия паркинг. Сам човек не може да премине, да не говорим за майки с деца и колички.

Случаен виц

Последни новини